iOS 15.3.1 şi iPadOS 15.3.1 au sosit pentru a rezolva o vulnerabilitate WebKit

Scris de | 12 februarie, 2022
iOS 15.3.1 şi iPadOS 15.3.1 au sosit pentru a rezolva o vulnerabilitate WebKit

Apple a lansat pe 11 februarie iOS 15.3.1 şi iPadOS 15.3.1, care repara o vulnerabilitate cheie a lui WebKit. E vorba despre acea problemă care le permite site-urilor cu malware să execute cod pe terminale mobile. Despre ce e vorba mai precis aflaţi mai jos.

Vulnerabilitatea afectează telefoane de la iPhone 6 în sus, iPad Pro (toate modelele), iPad Air 2 şi succesorii săi, iPad 5th Gen şi variante mai noi, iPad Mini-urile de la iPad Mini 5 în sus şi iPod Touch 7th gen. Apple a recunoscut că acest bug a permis hackerilor să profite de breşă, dar nu a oferit detalii despre numărul de utilizatori afectaţi. Apple a mai oferit şi watchOS 8.4.2 şi macOS Monterey 12.2.1, reparând aceeaşi problemă, dar rezolvând şi bug-ul care creşte consumul de baterie al dispozitivelor conectate la Mac via Bluetooth.

După update-ul macOS Monterey 12.2 de la final de ianuarie mulţi utilizatori s-au plâns şi de consum exagerat al bateriei în mod Sleep pe MacBook-uri. În unele cazuri bateria a scăzut de la 100% la 0% în mod sleep după instalarea lui macOS 12.2.

Problema de pe iOS s-a manifestat cel mai puternic în paginile web Safari, iar punctul de intrare pentru malware era o serie de site-uri care permiteau executarea de cod al atacatorilor. În ianuarie apărea şi o breşă care le permitea site-urilor să urmeasca activitatea utilizatorilor în itmp real. De acolo atacatorii puteau prelua istoricul de browsing al utilizatorilor, dar şi date despre identitatea sa. El a fost reparat de precedentul release iOS.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena