FBI începe să investigheze criminalitatea în domeniul criptomonedelor

Scris de | 19 februarie, 2022
FBI începe să investigheze criminalitatea în domeniul criptomonedelor

FBI se aliniază cu trendurile moderne şi a anunţat înfiinţarea unei divizii care se va ocupa cu criminalitatea în lumea criptomonedelor. Se numeşte National Cryptocurrency Enforcement Team şi va investiga cazurile de ransomware şi alte tipuri de atacuri. Vor fi folosite şi tool-uri de analiza Blockchain.

Procusorul şef adjunct Lisa Monaco a făcut anunţul joi, pe 17 februarie, înfiinţând această divizie NCET. Ea va evalua ce tip de infracţiuni implică criptomonede şi apoi le va transforma în cazuri legale. Dezvăluirea a venit în cadrul Conferinţei pe Teme de Securitate Cibernetică de la Munchen. Unitatea va realiza propria analiză blockchain şi va confisca asset-urile digitale implicate în infracţiuni.

Echipa se va axa pe bursele cripto şi infrastructuri pentru bunuri digitale precum mixere şi tumblere, care ar putea permite utilizarea ilicită a criptomonedelor. Ransomware-ul va fi un punct central, fenomenul crescând mult pe durata pandemiei. NCET se va ocupa cu educarea agenţilor FBI cu privire la crimele cibernetice, Blockchain şi criptomonede. Decizia FBI vine după ce în februarie a fost realizată cea mai mare captură din istoria Crypto.

Un cuplu din New York a spălat bani în valoare de 4.5 miliarde de dolari, obţinuţi în urma unui atac cibernetic asupra exchange-ului Bitfinex în 2016. Motivul pentru care FBI se interesează cu privire la ransomware şi crypto e faptul că în majoritatea cazurilor hackerii cer recompense în Bitcoin. Între timp administraţia Biden plănuieşte un ordin executiv care să clarifice reglementările pieţei crypto, care e fragmentată la nivel de politică şi legislaţie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Investopedia