Microsoft afişează reclame în Windows 11

Scris de | 16 martie, 2022
Microsoft afişează reclame în Windows 11
foto via @ubergizmo.com

Sunt multe lucruri bune de spus despre Windows 11, dar şi câteva rele, iar dacă ne luăm după cea mai nouă scăpare legată de viitoare actualizări, balanţa ar înclina mai mult spre rău. Microsoft ar fi gata să integreze reclame în mai multe produse ale sale.

De această dată e vorba despre File Explorer din Windows 11, lucru confirmat de câţiva Windows Insideri. Utilizatorul Twitter Florian B, care este şi MVP Windows Insider a partajat o captură de ecran (cea de mai jos) din Windows 11 File Explorer, cu o reclamă care promova Microsoft Editor. Reclama apare în cel mai nou build din Windows Insider Dev Channel şi anume build-ul 22572, lansat săptămâna trecută.

Reclama e totuşi afişată într-un context unde are sens şi va fi doar la produse şi servicii Microsoft. Microsoft Editor este soluţia de corectură gramatică şi proofreading Microsoft, rival pentru Grammarly. Problema e că vedem reclame într-un sistem de operare care se vrea a fi modern, „altfel”, accesibil oricui şi liber de orice ar putea strica experienţa. Un alt utilizator a primit o reclamă la template-uri PowerPoint pe Office.com.

Reclame mai apar în Windows ce e drept, spre exemplu în aplicaţia Mail e un banner mare care promovează aplicaţia Outlook pentru smartphone pentrtu a administra mailul. Atunci când faci o instalare de Windows „pe curat” multe aplicaţii non Microsoft apar în meniul start, dar ele nu sunt instalate, ci doar shortcut-uri, reclame practic. A fost şi un caz în care Windows 11 a fost aproape stricat de o reclamă la Teams.

Până şi Microsoft Office face reclamă la aplicaţiile pentru mobil de pe Microsoft. De remarcat şi faptul că Microsoft a luat poziţie la această ştire şi a declarat că acea reclamă nu trebuia să se vadă extern, ci era doar de test şi a fost dezactivată. Aminteşte de vremurile când Xiaomi şi Samsung aveau probleme cu utilizatorii când afişau reclame în TouchWiz sau MIUI.

Etichete: , , ,

Sursa: XDA Developers