Google anunţă data la care va prezenta Android 13, la evenimentul I/O 2022

Scris de | 18 martie, 2022
Google anunţă data la care va prezenta Android 13, la evenimentul I/O 2022

Google a anunţat data la care îşi ţine cel mai mare eveniment anual, conferinţa pentru dezvoltatori Google I/O. Ei bine, ediţia Google I/O 2022, cea care ne va aduce prezentarea lui Android 13 are loc pe 11 şi 12 mai 2022. Ce alte noutăţi am putea vedea acolo aflaţi mai jos.

Informaţiile au fost confirmate chiar de către Sundar Pichai, CEO Alphabet şi Google. Conferinţa va fi realizată în regim hibrid, cu o parte fizică având loc la Shoreline Amphitheatre din Mountain View, dar tot evenimentul va fi şi transmis online prin aplicaţia Google I/O din Play Store. Evenimentul online este gratuit şi deschis oricui doreşte. Google taxa publicul şi cu 1150 de dolari pentru prezenţa fizică, dar în 2022 aparent şi prezenţa fizică e gratuită.

Totuşi în 2022 doar cei din echipa Googlers participă. În 2020 evenimentul a fost anulat din cauza Covid-19, iar în 2021 pandemia a dus la ţinerea evenimentului 100% virtual. La ediţia din acest an aşteptăm prezentarea lui Android 13, care e deja disponibil sub formă de Developer Preview, dar aşteptăm şi dispozitive hardware, precum ceasul Pixel Watch, un telefon midrange Pixel 6a, poate un nou procesor Google Tensor şi eventual şi acel telefon pliabil Pixel Notepad care a tot scăpat pe web în ultimul an.

Pixel 7 va sosi de abia la toamnă. Android 13 va sosi cu o opţiune de „teme pentru iconuri”, mai multe opţiuni de personalizare, cu preluarea nuanţelor din wallpaper, widget media player regândit, cu album art ocupând complet fundalul, scanner de cod QR mai intuitiv şi suport nativ Bluetooth LE. Silent Mode devine total silenţios şi vom avea şi Tap to Transfer Media, pentru partajare de media între terminale. Sunt şi update-uri la privacy şi securitate, cu un control şi mai amănunţit asupra permisiunilor.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena