Samsung renunţă la „Z”-ul din numele Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 pentru a evita asocierea cu Rusia

Scris de | 30 martie, 2022
Samsung renunţă la „Z”-ul din numele Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 pentru a evita asocierea cu Rusia

Invazia Ucrainei de către Rusia are consecinţe în zona tech şi nu e vorba despre producţia de gaz neon a Ucrainei, ci şi de branding-ul produselor Samsung. Compania sud coreeană ar fi început să renunţe la litera „Z” din Samsung Galaxy Z Fold 3 şi Galaxy Z Flip 3.

Aceasta mutare a fost semnalată în special în ţările baltice, sensibile în această perioadă legat de orice are legătură cu Rusia, ele simţindu-se luate în vizor de Putin. În Estonia, Letona şi Lituania telefoanele pliabile Samsung din 2021 sunt acum disponibile drept Galaxy Fold 3 şi Galaxy Flip 3. E şocant ce diferenţă poate face o lună. În doar 30 de zile litera „Z” a devenit sinonimă cu forţele invadatoare ruseşti, deşi fusese inscripţionată pe tancuri aparent doar pentru a indica un anumit batalion ce provenea dintr-o anumită regiune.

Ministrul Apărării din Rusia a explicat şi că acel „Z” vine de la „pentru victorie”, iar în unele cazuri am văzut sportivi ruşi etalând acea literă sau copii alcătuind litera în curtea unei şcoli. Televiziunea de stat RT din Rusia vinde deja merch cu acest simbol pentru susţinerea cauzei.

Samsung nu a explicat schimbarea de nume şi ce e ciudat e ca pe site-ul său din Ucraina numele încă include aceasta literă. Samsung a anunţat la începutul acestei luni şi că suspendă livrările de produse spre Rusia, având în vedere situaţia geopolitică actuală.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Sammobile