Epic şi LEGO construiesc un metaverse sigur pentru copii

Scris de | 8 aprilie, 2022
Epic şi LEGO construiesc un metaverse sigur pentru copii

După ce Snoop Dogg şi-a lansat propria versiune de Metaverse şi a creat o piesă şi un album pe tema asta, acum Epic Games şi LEGO atacă o zonă mai nişată a universurilor virtuale. Creatorul lui Fortnite şi creatorul iubitelor jucării pe bază de cuburi asamblabile vor să creeze un Metaverse pentru copii.

Nu avem foarte multe detalii, dar ce e cert e că e nevoie şi de o versiune mai family-friendly a universurilor virtuale. Atât LEGO, cât şi Epic Games îşi cunosc foarte bine publicul, compus în bună parte din juniori. Mai nou se vorbeşte despre Metaverse drept următoarea generaţie de Internet, iar marile companii tech se ocupă inclusiv de latura de „wellbeing” şi sănătate mentală.

Epic ştie să creeze un univers virtual engaging şi ne gândim aici la Fortnite, în care s-au ţinut concerte şi evenimente săptămânale. LEGO îşi tot vâră coada în jocuri video, precum recent lansatul LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, care oferă 30 de ore de gameplay. Minecraft şi Roblox au propriile universuri, care i-au iniţiat pe cei mici în Metaverse, grosso modo.

Şi creatorul Pokemon Go, Niantic lucrează la un proiect de genul, dar hype-ul a fost pornit totuşi de compania mama Facebook, Meta. Personal cred că o combinaţie de Fortnite şi LEGO ar rezulta fix în Minecraft, iar cubuleţele LEGO ar aduce posibilităţi infinite de personalizare a mediului şi personajelor, dar şi posibilităţi uriaşe de profit. Epic e pe cai mari după ce a lansat noua generaţie Unreal Engine 5 în ultimele zile.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge