OPPO lucrează la propriul procesor, pentru a concura cu Exynos, Apple A Series

Scris de | 9 aprilie, 2022
OPPO lucrează la propriul procesor, pentru a concura cu Exynos, Apple A Series

După ce a dezvoltat propriul cip pentru procesare de imagine şi sarcini AI, MariSilicon X, acum OPPO lucrează la propriul procesor pentru smartphone-uri. Surse apropiate de companie afirmă că acest chipset va sosi în anul 2023.

În 2022 OPPO a reuşit deja să monopolizeze procesorul MediaTek Dimensity 9000, cu ray tracing, pe care l-a pus pe versiunea pentru China a lui Find X5 Pro. Acum OPPO lucrează la propriul său procesor pentru telefoane mobile, urmând exemplul celor de la Samsung cu Exynos şi celor de la Xiaomi cu mai puţin popularizatul Surge. LG şi-a încercat norocul cu Nuclun, iar Apple are A Series pentru iPhone şi M Series pentru iPad şi Mac.

MariSilicon X este un început bun deja, un cip de 6 nm cu rol de 2 în 1: este şi ISP (procesor de semnal de imagine), dar şi NPU (unitate de procesare neurală, pentru AI). OPPO vrea să urmeze mai degrabă exemplul celor de la Apple, decât al celor de la Samsung. Se va ocupa de cercetare şi dezvoltare legată de noul CPU şi va alege TSMC ca producător şi furnizor de tehnologie. OPPO a dedicat deja zeci de milioane de dolari acestui proiect.

A creat mii de designuri de circuite integrate până acum, iar primele CPU-uri ar putea ieşi din linia de asamblare în 2023. OPPO va debuta cu procesoare de 5 sau 6 nm şi rămâne de văzut cum vor sta ele la consum, throttling, temperatura.

Etichete: , , , ,

Sursa: Notebookcheck