Premiile BAFTA Games 2022: Returnal câştigă Game of the Year

Scris de | 9 aprilie, 2022
Premiile BAFTA Games 2022: Returnal câştigă Game of the Year

Dacă marile decernări de premii pentru filme s-au terminat în 2022, acum avem o nouă decernare, de această dată pentru jocuri. Marele câştigător al BAFTA Games Awards 2022 a fost Returnal, care a primit titlul de GOTY (Game of the Year), dar şi alte 3 trofee.

Creaţia celor de la Housemarque a fost apreciată pentru inovaţie şi a fost nominalizată la multiple serii de premii Game of the Year în ultimele luni. Returnal a mai luat un premiu pentru „Cel mai bun performer în rol principal”, pentru Jane Perry. A plecat acasă şi cu premiu pentru „Realizare audio” şi „Muzică”. It Takes Two a luat premiul pentru Multiplayer şi Original Property, iar Ratchet & Clank pentru Animaţii şi Realizare Tehnică.

No Man’s Sky rămâne constant pe lista de câştigători, la categoria Evolving Game, categorie la care a tot primit nominalizări în ultimii ani. Cel mai bun joc britanic a fost „Forza Horizon 5”, iar cea mai bună poveste a fost cea din „Unpacking”, pe care mărturisesc că nu îl ştiam. Cred că şi Deathloop merită mai mult credit şi îl văd aparant nominalizat la câteva categorii.

„Jocul Anului” la categoria voturi ale publicului a fost Unpacking până la urmă. Publicat de Humble Bundle, titlul este un puzzle disponibil pe toate marile platforme şi implică pur şi simplu despachetarea posesiunilor unei femei care se mută într-o locuinţă nouă în 1997, 2004, 2007, 2010, 2012, 2013, 2015 şi 2018. Jocul are o grafică pixel art şi foloseşte 14.000 de efecte sonore.

Etichete: , , , ,