Sony va obliga producătorii de jocuri să ofere demo-uri de 2 ore

Scris de | 28 aprilie, 2022
Sony va obliga producătorii de jocuri să ofere demo-uri de 2 ore

Ştiam deja că Sony a anunţat o serie de variante de abonamente derivate din PlayStation Plus, unele cu extra beneficii şi unele integrând chiar funcţii în stil PS Now. E clar că vrea să concureze cu Xbox Game Pass, iar un pas în plus făcut azi are de-a face cu demo-urile. Gigantul japonez ar vrea să ne ofere demo-uri mult mai lungi, ce ajung chiar la 2 ore.

Sony a început deja să comunice cu producătorii de jocuri cu privire la demo-uri de jocuri menite pentru abonaţii PlayStation Plus. Se pare că tuturor dezvoltatorilor de titluri AAA ce costă cel puţin 34 de dolari li se cere să producă un trial cu durata de 2 ore. El este gândit pentru abonaţii PS+ Premium. Informaţiile vin chiar dintr-un update de politică al Sony Developer Portal.

Măsura se aplică atât pentru jocurile de PS4, cât şi cele de PS5. Demo-urile trebuie publicate la 3 luni distanţă de lansarea jocurilor şi această versiune prelungită a lor va fi oferită membrilor PS+ Premium, cea mai scumpă varianta de abonament PS+. Demo-urile sunt la dispoziţie timp de 12 luni, după care pot fi scoase de pe platformă. Măsura nu se aplică şi retroactiv.

Abonamentul Premium PS Plus va sosi în luna iunie, oferind acces la cloud gaming, dar şi la peste 700 de jocuri. Va costa 16.99 euro pe lună. Va exista şi un abonament PS Plus Extra cu preţ de 13.99 euro pe lună, dar mai puţine beneficii. Sony are astfel un plus faţă de Xbox Game Pass, care nu are demo-uri aşa generoase, dar are mare plus al lansării day one pentru exclusivele Xbox.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techspot