Netflix va ajunge la un total de 50 de jocuri video până la final de an 2022

Scris de | 3 mai, 2022
Netflix va ajunge la un total de 50 de jocuri video până la final de an 2022

Netflix a început să intre serios pe piaţa jocurilor video în ultimii ani şi nu, nu e vorba despre filmul Black Mirror interactiv. E vorba despre acele jocuri pe care le produc studiourile cumpărate de Netflix în general unele asociate serialelor de pe platforma de streaming. Acum aflăm că până la final de an 2022 vom vedea aproape 50 de jocuri pe Netflix.

Informaţia vine de la „o sursă anonimă” citată de The Washington Post. Pentru început Neflix se mulţumeşte cu platformele mobile. În acest moment cine are abonament Netflix, are şi acces la 18 jocuri. Prima colecţie de titluri a sosit în noiembrie 2021, deci e încă o categorie proaspătă pentru gigantul american. Problema e că Netflix vine după o perioadă dificilă, între anunţul că a pierdut 200.000 de abonaţi şi picajul valorii acţiunilor sale.

Efectele s-au văzut imediat după: au fost anulate seriale de animaţie şi multe proiecte au fost puse în standby. Cu câteva zile înainte de veştile negative Netflix anunţa că a încheiat un parteneriat cu creatorii jocului de cărţi Exploding Kittens. Parteneriatul va avea ca rezultat un serial de animaţie şi un joc pentru mobil. Primul vine în luna mai. Netflix a cumpărat în aprilie două studiouri producătoare de jocuri pentru mobil, Next Games şi Boss Fight, în vreme ce în septembrie 2021 cumpărase Night School Studio, creatorul lui Oxenfree.

Pentru a juca jocuri pe Netflix, trebuie să aveţi un cont pe platormă, să deschideţi aplicaţia pe telefon sau tabletă şi să căutaţi rândul sau tab-ul Games. Jocurile se descarcă pe telefon şi apoi începe distracţia. Download-ul în sine se face din Play Store, deci nu e vreo mare inginerie din partea Netflix, ci doar o zonă de agregare a jocurilor.

Etichete: , , ,

Sursa: IGN