Samsung anunţă noua versiune de stocare UFS 4.0 care va face telefoanele şi mai rapide

Scris de | 4 mai, 2022
Samsung anunţă noua versiune de stocare UFS 4.0 care va face telefoanele şi mai rapide

Samsung a anunţat versiunea 4.0 a soluţiei de stocare Universal Flash Storage. UFS 4.0 va face telefoanele şi mai rapide decât sunt deja, dar nimic nu ne mai poate surprinde acum, după ce am văzut telefoane de gaming care combină stocarea UFS 3.1 cu cea SSD.

Samsung promite o creştere semnificativă de viteză şi eficienţă pentru UFS 4.0. Stocarea de acest tip va intra în producţie de masă în trimestrul 3 al acestui an. Sunt şanse ca fie Galaxy Z Flip 4 şi Z Fold 4 să aibă acest tip de stocare, sau dacă nu, atunci cu siguranţă Samsung Galaxy S23. Conform Samsung UFS 4.0 oferă o lăţime de bandă de 23.2 Gbps per lane, dublu faţă de UFS 3.1. Samsung propune şi tehnologie V-NAND de generaţie a şaptea, care oferă viteze secvenţiale de citire de până la 4200 MB/s.

Sunt oferite şi viteze secvenţiale de scriere de până la 2800 MB/s (cele actuale sunt de 1200 MB/s). A fost îmbunătăţită şi eficienţa energetică, astfel că terminalele mobile cu UFS 4.0 pot avea un consum redus, cu până la 46% chiar faţă de UFS 3.x. Astfel, la o viteză secvenţială de 6 MB/s avem alocat un mA. UFS 4.0 va sosi cu capacităţi de până la 1 TB, variantă de stocare care se găseşte deja pe smartphone-uri.

Aceste produse se vor găsi şi în alte segmente: auto, realitate augmentată, realitate virtuală şi altele. Samsung promovează acest tip de stocare şi ca ideal pentru 5G, având în vedere vitezele cu care operăm acolo. Samsung a reuşit să obţină şi un design foarte compact: un modul de 1 TB măsoară 11 x 13 x 1 mm, acolo unde unul de 512 GB UFS 3.1 măsura 11.5 x 13 x 1 mm.

Etichete: , , , ,

Sursa: Sammobile