Motorola testează primul său telefon rulabil, cu numele de cod „Felix”

Scris de | 10 mai, 2022
Motorola testează primul său telefon rulabil, cu numele de cod „Felix”

Motorola nu a renunţat la segmentul telefoanelor pliabile aşa uşor, ba chiar vrea să pluseze într-o zonă insuficient explorată. E vorba despre cea a telefoanelor rulabile, iar Moto lucrează la un telefon cu nume de cod „Felix”, care ar fi un rulabil.

Până acum doar OPPO şi-a încercat norocul cu un telefon rulabil, OPPO X 2021, care a existat doar ca prototip la început de an 2021. Moto încearcă o abordare diferită totuşi şi vrea să se remarce faţă de rivali cu o rulare verticală şi un format diferit. Şi Samsung pregătea ceva de genul, doar că pe orizontală şi fără a creşte diagonala în mod dramatic. Se pare că noul dispozitiv va fi inspirat de Motorola RAZR şi va urma o abordare de design similară.

Practic vom avea un smartphone care îşi extinde afişajul prin rularea cu un motoraş şi un panou extensibil, care se va întinde fie spre partea de jos, fie spre cea de sus. Închis, telefonul încape în orice buzunar, fiind mult mai mic decât telefoanele clasice. Deschis devine un smartphone tipic, sau poate chiar mai mare. O treime de ecran ar putea fi rulată în jurul unui cilindru.

Rulabilele sunt totuşi predispuse la fragilitate şi implică prea multe componente care s-ar putea strica. Ele nu şi-au dovedit încă utilitatea şi de aceea întârzie un produs comercial de acest gen. Şansele sunt mai mari să vedem un model nou Moto RAZR 2022.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority