Microsoft lucrează la un dongle de streaming Xbox Keystone

Scris de | 28 mai, 2022
Microsoft lucrează la un dongle de streaming Xbox Keystone

Microsoft a pivotat de ceva vreme spre cloud, încă de când Satya Nadella, om care venea din zona de cloud a preluat şefia companiei. Aşa am ajuns să avem un serviciu Xbox Cloud Gaming aşa apreciat, încât până şi Sony a simţit presiunea sa. Acum o sursă apropiată de MS vine şi confirmă toate teoriile, anunţând că lucrează la un dongle de streaming numit Xbox Keystone.

Ce e drept Microsoft oferea o primă confirmare cu privire la acest produs în iunie 2021, când aflăm doar numele de cod Keystone. Dorinţa era ca produsul respectiv să se poată conecta la orice TV sau monitor şi să îţi ofere instant jocurile preferate, fără a fi nevoie de o consolă. Cei de la Windows Central au descoperit că se fac teste cu acest nou dongle. El va rula o versiune light de Windows sau Xbox OS şi spunem asta bazându-ne pe faptul că „Keystone” apărea pe o listă de OS-uri alături de alte platforme Xbox ca „ERA” şi „GameOS”.

Dongle-ul va oferi acces la Xbox Cloud Gaming, dar şi la Game Pass Ultimate. Va putea fi folosit pentru streaming de filme, seriale şi jocuri. Va concura cu Apple TV, Fire TV Stick, Chromecast şi produsele NVIDIA Shield. Microsoft va lansa şi o aplicaţie de game streaming pentru smart TV-uri, în parteneriat cu Samsung, crescând presiunea asupra Stadia şi GeForce NOW. Dorinţa gigantului american este să elimine barierele publicului în a îi accesa conţinuturile.

Viitorul stă în cloud gaming şi nu în produse hardware. Ne pregătim şi de un mare anunţ, un Xbox/Bethesda Showcase pe 12 iunie, când am putea afla mai multe detalii despre Keystone şi planurile Microsoft. Între timp IGN scrie că Microsoft de fapt a anulat acest stick şi a luat rezultatele testelor pentru a crea un alt produs de la zero….

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge