Sony vrea să îşi aducă jumătate din jocurile de PlayStation pe PC până în 2025

Scris de | 28 mai, 2022
Sony vrea să îşi aducă jumătate din jocurile de PlayStation pe PC până în 2025

Sony vrea să îşi extindă prezenţa pe PC aducând şi mai multe dintre jocurile sale PlayStation pe platforma Master Race. A dezvăluit şi o ţintă: îşi va aduce jumătate dintre jocurile de PlayStation pe PC până în anul 2025.

Compania a dezvăluit şi că vrea să îşi dubleze numărul de jocuri pentru mobil până în 2025. Toate aceste informaţii au apărut în cadrul Sony Investor Day, unde am aflat că doar un sfert dintre jocurile Sony vor sosi pe PC şi mobil în acest an. Compania a sesizat beneficiile lansării de titluri exclusive PS pe PC şi ne gândim aici la God of War, Days Gone şi Horizon Zero Dawn. Predicţiile Sony arată că vânzările de jocuri de PC vor creşte la 300 de milioane de dolari în 2022, un salt spectaculos faţă de cele 80 de milioane de USD de anul trecut.

Meritul aparţine celor de la Nixxes Software, specialişti în portare pe PC achiziţionaţi de Sony la jumătatea anului 2021. În plus, gigantul japonez l-a cooptat şi pe şeful de content al Apple Arcade, Nicola Sebastiani pentru a se ocupa de strategia pentru mobil a companiei. E tot mai clar că Sony are o strategie orientată spre un public mai larg decât gamerii de pe console. Oficialii Sony au dezvăluit şi că se lucrează la 12 jocuri live service şi că release-urile pentru PS4 vor fi în mare oprite până în 2025.

Ultimul mare release Sony pe PC este Uncharted 4: A Thief’s End şi Uncharted: The Lost Legacy, care iniţial debutaseră pe PS4.

Etichete: , , ,

Sursa: Digitaltrends