Huawei Watch GT 3 Pro review: Când tehnologia se îmbină cu fashion-ul

Fie că vorbim despre varianta masculină din titanium cu curea metalică sau din piele ori la varianta destinată doamnelor și domnișoarelor - realizată din ceramică, Huawei Watch GT 3 Pro aduce o duzină de noi funcții și opțiuni. Toate, am spune noi. Încă n-am găsit ceva care să-i lipsească. Poate doar o integrare mai bună a software-ului cu alte aplicații sau lipsa EKG-ului?

Scris de | 21 iunie, 2022
Huawei Watch GT 3 Pro review: Când tehnologia se îmbină cu fashion-ul

Parcă altfel te uiți la un ceas inteligent când vezi că și the one and only Delia poartă unul la mână de ceva vreme. Mai exact, de când a devenit un soi de brand ambasador pe produsele wearable ale producătorului chinez. E clar că așa zisele smartwatch-uri se plasează acum la granița dintre tehnologie și modă. Ultimele iterații nu mai sunt doar calculatoare de încheietură sau trackere fitness, ci se pretează bine și atunci când ne gândim la stil.

Construcție premium

Watch GT 3 Pro vine în două dimensiuni, o variantă de 46 de inci Titanium și un model de 43 de inci, Ceramic edition, fiecare dintre cele două modele având opțiuni de personalizare în ce privește brățara, poți opta între titan sau piele sau între ceramică și piele, iar prețurile variază în funcție de model. Indiferent de ce vei alege, vei putea găsi un statement de bună calitate, iar în afară de titanium și ceramică vei găsi materiale precum safirul și ceramica, care vor completa construcția de bună calitate.

Noi ne-am concentrat mai mult pe versiunea bărbătească a lui Watch GT 3 Pro, iar în termeni de aspect nu putem să remarcăm prea multe schimbări, dar observăm că este mai slim, mai purtabil și de cei care n-au o mână masivă. Ne-a sosit la teste varianta cu brățară metalică și ne-a dezamăgit puțin că în pachet nu mai ai și opțiunea unei curele din silicon, așa cum avea modelul Watch 3 Pro, testat cândva anul trecut pe vreemea asta. Găsim în pachet, totuși, un încărcător wireless și cablul de alimentare și câteva zale suplimentare pentru brățara metalică.

La nivel de construcție, se remarcă din plin eleganța rafinată a titaniului și a brățării metalice, care se pretează mai ales unei ținute elegante. Dacă vrei să treci la o varianta de brățară din silicon pentru sport, telescoapele de la brățară au un sistem similar cu cel întâlnit la Apple Watch, adică buton și nu slider. O variantă mai rapidă și mai elegantă aplicată la modelul GT 3 Pro și care funcționează fără cusur. Brățara are un coating mat aplicat, iar închiderea se realizează printr-un sistem clasic de tip fluture și se remarcă pe cataramă frumos stilizat logo-ul Huawei.

Ceasul bărbătesc are un ecran de safir de 1.43 inci, în timp ce modelul cu ceramică are un ecran AMOLEd de 1.32 inci. Pe ambele modele găsim două butoane fizice din dreapta, cu un buton de tip coroană care răspunde tactil la navigarea prin lista de aplicații sau prin meniuri. Corpul și cureaua modelului din ceramică nanocristalină sunt impresionante și destul de rafinate și am întrebat o domnișoară din redacție care a purtat ceasul o perioadă mai îndelungată să aflăm cum se simte. Pe scurt, confortabil și destul de solid, fără senzația că ar putea să cadă sau să se rupă. La modelul din ceramică, corpul este învăluit de accente aurii pe margini.

Spatele, indiferent de model, este realizat din ceramică fină și se remarcă aici senzorii și câteva înscrisuri, între care observăm și nivel de impermeabilitate de 5 ATM și te vei putea scufunda cu ceasul până la 30 de metri adâncime. Are nivel de protecție IP68 și este lăudat ca însoțitorul perfect pentru aventurile subacvatice.

Performanță și software

Ceasul rulează HarmonyOS, se integrează cu iOS, Android și dispozitivele cu HMS de la Huawei. Conectarea se face prin aplicația dedicată Huawei Health, iar noi l-am folosit cel mai mult cu un terminal iOS, împerecherea și funcționarea s-a realizat fără niciun fel de probleme. Vei putea naviga fie prin gesturi obișnuite pe ecranul tactil, dar vei putea folosi totodată și butonul de tip coroană și butonul lateral.  Huawei Watch GT 3 Pro te lasă să răspunzi la apelurile prin Bluetooth, ceea ce înseamnă că ai un microfon integrat, dar față de modelul Watch 3 Pro, ceasul nu dispune de integrare eSIM. Apelurile se aud bine, la un nivel suficient de înalt încât să nu ai probleme la acest capitol și nu pot spune că interlocutorii au sesizat probleme.

Așa cum ne-a obișnuit, Huawei se laudă cu monitorizarea sănătății prin ceasurile sale pe tot parcursul zilei, dar și cu o autonomie excelentă, ceea ce este un sale point incredibil în raport cu competitorii de la Apple sau Samsung, care nu trec pragul a 2-3 zile de autonomie, iar asta în cele mai rele condiții. În termeni de autonomie, ceasul Huawei Watch GT 3 Pro de 46 de inci promite până la 2 săptămâni de funcționare continuă, în timp ce modelul de 43 de inci va atinge până la 7 zile și eu nu vă pot garanta asta decât în urma unui test amănunțit la acest capitol, pentru că n-am reușit să-l sec de energie pe perioada testării. Eu am reușit să trec de săptămâna de testare cu peste 60% autonomie la modelul bărbătesc, dar fără activități fizice care să pună GPS-ul la treabă.

În termeni de monitorizare, Watch 3 GT Pro are senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, a stresului, măsoară SPO2, temperatura și știe să monitorizeze somnul, numărul pașilor sau să recunoască unele antrenamente automat. TrueSeen 5.0 are opt senzori fotoeletrici și un agloritm nou, astfel că poți monitoriza permanent ritmul cardiac, iar în caz că sunt semnalate spike-uri ale valorilor normale vei primi alerte în timp real.

Odată cu Harmony OS, Huawei se laudă că poate rula și aplicații terțe pe ceasurilor proprii. Pentru asta trebuie ca dezvoltatorii să dezvolte aplicațiile și să le încarce în magazinul dedicat App Gallery și se găsesc deja o serie de aplicații în magazin. Cu toate astea, pe iOS nu poți rula aplicații thirdparty încă.

Aplicația Huawei Health este ușor de urmărit și scoate în față detalii legate de activitatea fizică sau sănătate (puls, SPO2, stres etc) și somn, dar poți să urmărești și temperatura la nivelul pielii sa să îți gestionezi ciclul menstrual sau fertilitatea. Poți alege din peste 100 de antrenamente, între care alergare, ciclism, înot, hike, trail, ski, iar în aplicație ai chiar și un planner de antrenamente pentru alergare pentru începători sau avansați.

În aplicație se găsesc o duzină de fețe de ceasuri, dar trebuie să cauți destul de mult ca să găsești unele acceptabile. Sau poate ține de preferințe, dar mie mi-a luat câteva minute să le găsesc pe cele pe placul meu. Dar sunt multe opțiuni, atât gratuite, cât și pe bani, ceea ce este un lucru excelent. Costurile sunt modice dacă alegi opțiunile cu bani, câțiva lei per față, dar v-aș sugera să aveți răbdare și să dați scroll până găsiți unele care vă convin.

 

Remarc un singur minus, care sper să fie de moment: lipsa funcționalității EKG pentru regiunea noastră, chiar dacă ceasul știe să citească o electrocardiogramă. Sper să fie un lucru pe care producătorul să o integreze la un moment dat în perioada următoare și din câte îmi aduc aminte, chiar și Apple a avut acest neajuns cu ceasurile sale pentru o perioadă relativ scurtă de timp și apoi funcționalitatea a devenit disponibilă local.

Concluzia connect

Huawei Watch GT 3 Pro este un smartwatch care se bazează pe o construcție cu materiale premium și pe o autonomie de zile mari dacă ne uităm peste ceea ce oferă competiția. Sunt și alte elemente excelente la acest model, precum multitudinea de senzori care pot monitoriza aspecte de sănătate, somn sau fitness la un nivel foarte bun. Lipsa EKG-ului sperăm să fie reparată curând, precum și integrarea aplicațiilor terțe în ecosistemul Harmony OS pe smartwatch, dar trebuie să menționăm că altminteri funcționează excelent cu iOS și Android.

Varianta de bărbați în echiparea testată costă 2399 lei, în timp ce modelul cu brățară din piele ecologică are un preț de 1.899 lei. Versiunea cu ceramică de femei costă 2.699 lei, în timp ce modelul cu brățară din piele are un preț de aproximativ 2.199 lei.

Plusuri

  • Autonomie excelentă
  • Construcție premium: titan, ceramică, safir
  • Ecran luminos, de calitate
  • O multitudine de fețe de ceas disponibile în Huawei Health
  • Senzori multipli pentur monitorizarea somnului, a sănătății etc

Minusuri

  • Aplicațiile terțe nu funcționează pe iOS
  • Funcția de EKG nu este încă disponibilă

Etichete: , , , ,