ASUS Zenfone 9 a primit primele scăpări serioase: design, specificaţii, fotografii

Scris de | 8 iulie, 2022
ASUS Zenfone 9 a primit primele scăpări serioase: design, specificaţii, fotografii

ASUS ZenFone 8 a debutat anul trecut, drept o tentativă a celor de la ASUS de a cuceri o piaţă prea puţin exploatată în ultimii ani: cea a telefoanelor mici, compacte. Cu diagonala sa sub 6 inch, era deja o figură insolită pe piaţă, după ZenFone 6 şi 7 cu a lor cameră rotativă. A existat şi un ZenFone 8 Flip, e drept mai puţin promovat parcă. Iar acum vine şi ASUS ZenFone 9, care tocmai a primit primele scăpări.

În general primim astfel de leak-uri cu picătura: întâi o certificare şi nume de cod, apoi randări, apoi poze hands on şi apoi un video. Acum lucrurile se mişcă invers, iar video-ul e primul care apare. Aflăm cu această ocazie ca ASUS ZenFone 9 va sosi cu un ecran Samsung AMOLED de 5.9 inch, cu refresh rate de 120 Hz şi un decupaj circular pentru camera selfie în partea stângă sus. Terminalul va avea la interior cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1, alături de o baterie cam mică, de 4300 mAh.

În spate se va afla o cameră duală, cu senzor principal de 50 de megapixeli, un Sony IMX766, acelaşi găsit pe seria ROG Phone 6, alături de o cameră ultrawide probabil. Se pare că ASUS a integrat şi un sistem gimbal pentru stabilizare pe 6 axe. De văzut cum se compară el cu gimbal-ul celor de la vivo. Din clip aflăm detalii şi despre un cititor de amprente integrat lateral, difuzoare stereo şi un jack audio sus. Se confirmă şi că telefonul are certificare IP68 pentru rezistenţa la apă şi praf şi aparent există şi un soi de accesoriu/ataşament, care leagă telefonul de un rucsac în siguranţă.

Mai apare şi o husă specială marca Connex (nu fostul Vodafone), cu un kickstand şi locaş pentru carduri de credit. ZenFone 9 va aduce şi un nou nou mod al camerei „Light Trail Mode”, care probabil va folosi viteze reduse de shutter pentru a crea efecte luminoase. Telefonul va sosi pe roşu, alb, negru şi albastru şi ar trebui să fie anunţat până la final de vară.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena