Internetul de la Starlink ajunge și pe…bărci! Cât trebuie să plătești pentru a putea da scroll pe mare cu Starlink Maritime

Scris de | 8 iulie, 2022
Internetul de la Starlink ajunge și pe…bărci! Cât trebuie să plătești pentru a putea da scroll pe mare cu Starlink Maritime
Foto: Starlink

Starlink a anunțat lansarea unei versiuni rugged a echipamentului său pentru accesul la internet prin satelit, realizată special pentru bărci, nave și iahturi. Anunțul vine la doar câteva zile după ce Starlink a primit aprobarea din partea FCC de a oferi servicii de internet și vehiculelor, iar Starlink Maritime, ramura care se va ocupa special de livrarea internetului pe nave, va putea oferi viteze de download de până la 350Mbps.

Prețul pe care îl vor plăti cei care vor să scrolleze pe Instagram, TikTok și Facebook pe o barcă nu va fi însă unul mic: 10.000 de dolari costă numai hardware-ul, care trebuie plătit în avans.

Serviciul în sine costă încă 5000 de dolari pe lună însă, la fel ca în cazul Starlink for RVs (serviciul oferit doar rulotelor), clienții îl vor putea opri atunci când nu este utilizat. Vor fi însă nevoiți să plătească pentru o lună întreagă de utilizare atunci când se decid să îl repornească. Pentru comparație, serviciul rezidențial al Starlink costă 599 de dolari (pentru hardware), urmat de plăți lunare de câte 110 dolari.

Șeful SpaceX, Elon Musk, a explicat pe Twitter că antenele Starlink Maritime diferă de cele rezidențiale. Acestea sunt „terminale duale, de înaltă performanță” și au puterea de a menține conexiunea în ape tulburi și furtuni puternice. Hardware-ul a fost construit pentru a putea rezista la „stropi de apă sărată aruncați încontinuu spre acesta și vânturi și furtuni puternice”. Musk a mai notat că SpaceX plătea 150.000 de dolari pe lună pentru acces la „o conexiune mult mai slabă” pe navele sale.

Pagina Starlink Maritime mai menționează că serviciul îți va permite să te conectezi din majoritatea apelor lumii, însă există anumite limitări în continuare. Pentru moment, acesta va funcționa în apele de coastă ale SUA (fără Alaska), Europa (fără o mare parte din Norvegia, Suedia și Finlanda), Australia, Brazilia, Chile și în cea mai mare parte a sudului Australiei și Noii Zeelande. Starlink va adăuga însă conectivitate pentru mai multe locații la sfârșitul lui 2022 și anul viitor.

Etichete: , , , , ,