ASUS ZenFone 9 primeşte o dată de lansare: 28 iulie 2022

Scris de | 14 iulie, 2022
ASUS ZenFone 9 primeşte o dată de lansare: 28 iulie 2022

La doar câteva zile după o scăpare serioasă, ASUS ZenFone 9 primeşte şi o dată de lansare oficială: 28 iulie. Acesta este probabil flagship-ul cel mai bine păstrat secret din anul 2022 şi se pare că va fi un telefon compact ca şi predecesorul său.

ASUS ZenFone 8 a debutat în mai 2021 şi va primi un succesor spre finalul acestei luni. ZenFone 9 va debuta prin intermediul a multiple evenimente organizate la New York, Berlin şi Taipei, ele urmând a fi transmise pe YouTube şi alte conturi social media ale companiei. ASUS nu dezvăluie mai mult decât un teaser cu zona frontală a noului smartphone. Totuşi noi am văzut deja un teaser video, mai bine zis un clip promoţional scăpat pe web, care dezvăluia designul complet.

Am aflat şi că telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, un ecran AMOLED de 5.8 inch cu refresh rate de 120 Hz şi o cameră principală de 50 MP cu senzor Sony IMX766. În mod inedit această cameră va folosi un gimbal pentru stabilizare, ceea ce îmi aminteşte de vivo şi telefoanele sale din seria X. ZenFone 9 integrează şi o baterie de 4300 mAh, probabil cu încărcare de cel puţin 67W. ASUS va comercializa şi o husă cu kickstand pentru terminal.

Încă nu e clar dacă vom primi şi o versiune Flip a sa sau dacă ASUS a încheiat seria de telefoane cu camera rotativă începută cu ASUS ZenFone 6. Marele avantaj al acelui tip de telefon era că puteai folosi camera principală drept camera selfie… şi că mecanismul arată foarte cool.

Etichete: , , ,

Sursa: Fonearena