John Romero, creierul din spatele DOOM lucrează la un nou joc FPS

Scris de | 20 iulie, 2022
John Romero, creierul din spatele DOOM lucrează la un nou joc FPS

După ce anul trecut l-am văzut pe John Romero, co-creatorul DOOM la Bucureşti, în cadrul Comic Con, acum aflăm că veteranul creator de jocuri lucrează la un nou titlu. E vorba despre un first person shooter, confirmat chiar de către Romero via Twitter.

De proiect se ocupă studioul independent fondat de Romero şi soţia sa, Brenda Romero. Ei vor face echipă cu „un mare publisher” pentru a dezvolta acest titlu. Nu va fi prequel, sequel sau spinoff, nici măcar remake sau remaster. Avem de-a face cu un titlu complet nou. Acesta este primul joc al companiei de la titlul de strategie din 2020, Empire of Sin, semnat Brenda Romero. Acela era un joc de strategie cu mafie, cu acţiunea în anii ’20 şi cu recenzii modeste. Din păcate nu avem detalii prea multe despre shooter, în afară de faptul că va fi bazat pe Unreal Engne 5.

Se fac şi recrutări la acest studio pe multiple poziţii, în special cei cu experienţă în UE 5. Au trecut doar câteva luni de când Epic Games a lansa UE5 pentru dezvoltatori şi deja au fost anunţate câteva titluri promiţătoare bazate pe acest engine. Problema e că John Romero ne-a promis şi un joc Sigil 2, anunţat în 2021, dar fără dată de lansare încă. Cumva dacă urmăriţi comentariile provocate de această veste, multă lume vrea un nou Daikatana, dar mai bine realizat şi mai puţin grăbit şi buggy.

Întrebarea e dacă acest titlu o va apuca pe ruta umorului sau pe ruta dungeon-urilor şi creaturilor satanice. Romero alături de Carmack sunt responsabili de unii singuri cu ascensiunea tipului de joc first person shooter. Ne-au oferit mega hituri ca DOOM, Quake, Wolfenstein şi sunt pe vecie staruri printre developeri.

Etichete: , , , ,

Sursa: PCGamer