Organizația Creo și Sony lansează Future Filmmaker Awards, un nou concurs de scurtmetraje

Scris de | 28 iulie, 2022
Organizația Creo și Sony lansează Future Filmmaker Awards, un nou concurs de scurtmetraje

Organizația Creo anunță lansarea premiilor Sony Future Filmmaker Awards, un nou și important program anual de premiere a scurtmetrajelor. Sponsorizată de Sony și cu înscriere gratuită, competiția își propune să le ofere vocilor originale din întreaga lume, cu o nouă perspectivă asupra tehnicilor de storytelling, o nouă platformă de exprimare.

30 de regizori selecționați pe lista scurtă vor zbura către Los Angeles pentru a asista la ceremonia de premiere care va avea loc în data de 22 februarie 2023 la Cary Grant Theatre din studioul emblematic Sony Pictures din Culver City, California. Câștigătorii celor șase categorii – inclusiv Mediu înconjurător și Future Format vor fi anunțați în cursul serii și vor fi răsplătiți cu premii în bani și cu o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony. Câștigătorii vor fi selectați de un juriu format din personalități ale industriei și prezidat de regizorul premiat pentru realizările lui în domeniul teatrului și filmului, Justin Chadwick.

Ulterior, după ceremonia de premiere, toți cei 30, atât câștigătorii, dar și cei aflați pe listele scurte, vor participa timp de două zile la workshop-uri, proiecții și discuții de grup conduse de directori Sony Pictures și de experți de top din domeniile lor. În cele două zile ale programului va fi acoperită o gamă largă de subiecte, de la prezentarea unui proiect și teme juridice, până la lucrul cu agențiile de talente și utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, inclusiv animație și CGI. Această oportunitate stimulează progresul realizatorilor de film în carieră, oferindu-le acces exclusiv și o perspectivă inegalabilă asupra funcționării industriei, din interior.

Premiile Sony Future Filmmaker Awards includ următoarele competiții și categorii: 

Filmmaker

Competiția Filmmaker atrage atenția asupra vocilor originale care aduc o perspectivă nouă asupra tehnicii de storytelling  

  • Trei categorii: Ficțiune, Non-ficțiune și Mediu înconjurător.
  • Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate cu orice dispozitiv. 
  • Lista scurtă va fi de până la 15 regizori (maximum 5 pentru fiecare categorie).
  • Câștigătorii, dar și cei aflați pe lista scurtă, primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere. 
  • Cei trei câștigători ai categoriei primesc suplimentar un premiu de 5.000 de dolari și o camera Cinema Line FX9 (plus obiectiv). 

Student Filmmaker 

Competiția Student Filmmaker recompensează talentele care în curând vor modela industria. 

  • Două categorii: Ficțiune și Non-ficțiune.
  • Participanții trebuie să urmeze un curs de cinematografie la o instituție oficială care oferă o diplomă sau o acreditare recunoscută
  • Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate cu orice dispozitiv.
  • Lista scurtă, de cel mult 10 persoane (maximum 5 pentru fiecare categorie) este selectată pentru a asigura reprezentarea pe diferite continente, precum și o gamă diversă de talente globale. 
  • Atât câștigătorii, cât și cei aflați pe lista scurtă, primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere.
  • Câștigătorii celor două categorii și instituțiile de care aparțin primesc în plus o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony.

Future Format

Competiția Future Format îi provoacă pe realizatorii de filme să rezolve un nou brief tehnic în fiecare an. 

  • Pentru 2023, materialele înscrise vor fi filmate exclusiv cu un smartphone
  • Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 2 și 5 minute și pot fi filmate cu orice smartphone. 
  • Lista scurtă este de până la cinci persoane
  • Câștigătorul și cei aflați pe lista scurtă primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere. 
  • Câștigătorul categoriei primește în plus 2500 de dolari și o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony. 

Termenul limită pentru toate înscrierile este 13 decembrie 2022, la ora 07:00 (CT) – 14:00 ora României. Programul de ateliere de două zile va avea loc la studioul Sony Pictures din Culver City, California, pe 23 și 24 februarie 2023. Juriul pentru ediția inaugurală va fi anunțat în septembrie 2022. 

Etichete: , , , , , ,