Samsung crește livrările de telefoane către Europa, în timp ce întreaga piața scade

Scris de | 2 august, 2022
Samsung crește livrările de telefoane către Europa, în timp ce întreaga piața scade

Piața europeană de vânzări de smartphone-uri a continuat să scadă în al doilea trimestru al anului, deoarece incertitudinile geopolitice și un climat macro deteriorat au condus la cele mai scăzute livrări trimestriale în T2 din 2020 încoace. În ciuda scăderii, Samsung a reușit să livreze mai multe smartphone-uri decât a făcut acum un an și și-a îmbunătățit cota de piață.

Potrivit analiștilor din industrie, piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 11% în numai un an. Livrările au atins cel mai mic nivel trimestrial din T2 2020 potrivit CounterPoint Research.

Deși companii precum Xiaomi, OPPO și Realme au suferit pierderi pe fondul pieței în scădere a smartphone-urilor în Europa, Samsung și Apple au reușit să îmbunătățească pozițiile lor față de anul trecut. Cei doi producători au avut pierderi doar în trimestrul precedent, dar ambele companii au înregistrat performanțe mai bune de la un an la altul.

Samsung livrează încă un milion de smartphone-uri

Samsung a avut o cotă de piață de 32% în Europa în T2 2022, în creștere de la 27% în 2021. Compania conduce topul, înaintea sa fiind Samsung cu 24%, urmată de Xiaomi (19%), OPPO (5%), Realme (3%) și alți OEM combinați, ale căror cote de piață sunt prea mici pentru a fi înregistrate ca punct procentual.

În al doilea trimestru al anului, Samsung a livrat aproximativ 13 milioane de smartphone-uri, în creștere cu 1 milion față de T2 2021. Cu toate acestea, trimestrial, Samsung și Apple au pierdut teren din cauza retragerii lor din Rusia.

Analiștii pieței, deși speră că s-a atins plafonul de jos și traiectoria ar trebui să se îndrepte mai degrabă în sus, spun că situația din Europa rămâne sumbră și drumul către redresare nu va fi ușor.

Etichete: , ,