Dead Island 2 readuce controalele vocale din jocuri în prim plan, cu ajutorul Amazon Alexa

Scris de | 24 august, 2022
Dead Island 2 readuce controalele vocale din jocuri în prim plan, cu ajutorul Amazon Alexa

Amazon anunță lansarea unui nou tool, numit Alexa Game Control, care le va permite jucătorilor să realizeze comenzi vocale pentru a realiza anumite acțiuni în jocuri. Primul joc care va beneficia de noua tehnologie Amazon este Dead Island 2, anunțat ieri seară în cadrul evenimentului Opening Night Live de la Gamescom.

Alexa Game Control va permite jucătorilor să interacționeze cu NPC-uri și să schimbe armele doar prin folosirea vocii. Nu va fi nevoie să folosești un cuvânt de activare, precum „Alexa” sau să ai unul din dispozitivele Echo de la Amazon, iar gigantul american spune că funcția va putea fi folosită cu „orice microfon sau headset conectat la PC sau consolă”. Bineînțeles însă, nu vei putea folosi funcții clasice ale Amazon Alexa din Game Control, precum cumpărarea unor lucruri de pe website-ul retailer-ului sau controlarea gadget-urilor inteligente din locuință.

Funcția va putea fi folosită doar atunci când ești conectat la internet și este opțională, astfel că vei putea juca și offline, fără ea, conform spuselor lui Michael Poulter, purtător de cuvânt al Amazon, pentru The Verge. Va fi necesar însă un cont de Amazon pentru a putea utiliza Alexa Game Control.

Dead Island 2 îți va permite să îți folosești vocea pentru anumite funcții in-game ca navigarea (poți spune „where is the nearest workbench” pentru a te direcționa către cel mai apropiat loc pentru a-ți crea și repara armele sau distragerea atenției zombilor (spunând „hey zombie”). Jocul se va lansa pe 3 februarie 2023.

Alexa Game Control va fi disponibil la lansare doar în America de Nord și doar în limba engleză, însă Amazon promite că va aduce funcția și în alte țări și o va face disponibilă în mai multe limbi. Aceasta va funcționa doar pe PC și Xbox, însă Poulter a adăugat că „viziunea noastră este de a deveni disponibili pe orice platformă sunt jucate jocurile”, astfel că un update pentru PlayStation și Nintendo Switch nu poate fi scos din calcul.

Controlul vocal în jocuri nu este neapărat o inovație, existând alte titluri care se folosesc de acesta pentru a realiza anumite interacțiuni in game. Seria F1 de la Codemasters, spre exemplu, permite interacțiunea cu inginerul de cursă prin microfon, acesta oferindu-ți diferite informații necesare pe timpul întrecerii.

Etichete: , , , , , ,