Valve lucrează deja la Steam Deck 2, care ar putea fi axat pe cloud

Scris de | 4 septembrie, 2022
Valve lucrează deja la Steam Deck 2, care ar putea fi axat pe cloud

Valve pare să fi dat lovitura cu Steam Deck, zis şi „PC-ul în format de consola portabilă”. Chiar dacă are preţ cam piperat, e în sfârşit un rival pentru consolele portabile clasice. Ei bine, azi aflăm prin intermediul revistei Weekly Famitsu că Valve lucrează deja la un Steam Deck 2.

Totul se trage de la un interviu cu dezvoltatorii de la Valve, care au făcut aluzie la planurile companiei pentru Steam Deck 2. E clar că se lucrează deja la o a doua generaţie a produsului, iar Valve ştie ce îmbunătăţiri trebuie să facă. Primul dispozitiv a sosit în 2022 cu mult hype, dar şi prea puţine unităţi pentru a satisface cumpărătorii. Cei care au făcut precomanda rapid au primit deja produsul de ceva vreme, dar sunt unii ghinionişti care nu au primit nici acum produsul.

Interviul din Weekly Faimitsu vine pentru a sărbători disponibilitatea în Asia a lui Steam Deck. Din el am aflat că acest portabil este doar o extensie a plaformei de bază Valve, Steam. Compania ştie şi ce probleme are prima generaţie, precum autonomia, care se va rezolva pe generaţia 2. Sunt deja şi soluţii implementate pentru a rezolva acest neajuns: gaming-ul la refresh rate mai redus, de 40 Hz pentru a economisi baterie.

Forma şi mărimea consolei s-ar putea schimba de asemenea pe a doua generaţie. Ecranul ar putea fi mai mare… dar şi mai mic, deoarece Nintendo Switch ne-a arătat că poţi face multe cu o diagonală de 6.2 inch. Rezoluţia trebuie să crească pe Steam Deck 2 şi dincolo de 1280 x 800 pixeli şi n-ar strica un panou AMOLED în loc de IPS. Poate cea mai importantă modificare ar putea fi faptul că acest dispozitiv va deveni unul axat pe streaming, mai degrabă decât gaming local.

Şi asta vine chiar de la designerul Greg Coomer, în acelaşi interviu.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Polygon