Cele mai bune filme și seriale văzute în august

Scris de | 7 septembrie, 2022
Cele mai bune filme și seriale văzute în august
© 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

Fiecare săptămână în redacția connect începe cu întrebarea „și, ce ați văzut în weekend?”, așa că am decis, dacă tot se consumă masiv producții de pe serviciile de streaming și chiar și din cinematografe, să fac un mic rezumat al celor mai bune lucruri văzute în luna care a trecut. Luna aceasta avem 5 producții din genuri diferite, mai toate proaspete, pe care le recomand cu căldură.

Prey (Disney+)

© 2022 20th Century Studios.

Prey a fost și primul lucru pe care l-am văzut în luna august, fiind o peliculă pe care o așteptam de foarte mult timp. Mi-ar fi plăcut să o văd în cinematograf, fiind demnă din punct de vedere vizual de o apariție pe marele ecran, astfel că recomand să o vezi pe cel mai mare ecran pe care îl ai la dispoziție. Prey spune povestea primei sosiri a unui Predator pe planeta noastră, în urmă cu mai bine de 300 de ani. Naru (interpretată de Amber Midthunder), o luptătoare dintr-un trib al comanșilor, ajunge să se confrunte cu bestia, și pornește într-o joacă de-a vânatul și vânătorul. Jocul actorilor este solid, Dan Trachtenberg (aflat pentru prima oară în scaunul regizorului de la excelentul 10 Cloverfield Lane) creează o poveste foarte interesantă, deși previzibilă în anumite momente, iar cinematografia este excelentă. Prey este un prequel „done right”, folosindu-se de puțină nostalgie prin armele Predator-ului, însă spunând în același timp o poveste nouă, care te va ține lipit de ecran.

Bullet Train (În cinematografe)

Foto: Sony Pictures

Bullet Train este o călătorie cu 200km/h aproape de la început până la sfârșit (și la propriu, dar și la figurat). Bazat pe cartea cu același nume a lui Kôtarô Isaka, și cu David Leitch aflat în scaunul regizoral, filmul prezintă povestea a 5 asasini aflați în același tren, cu misiuni diferite, care au însă elemente comune. Experiența lui Leitch în filmele de acțiune se vede aici, acesta realizând anterior filme precum Hobbs & Shaw, Deadpool 2 sau Atomic Blonde, față de care Bullet Train nu se lasă mai prejos, oferind puțin peste 2 ore de momente tensionate, cascadorii și umor, acesta din urmă reușind de multe ori reușește să scoată râsete. O distribuție stelară îi include pe Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Bryan Tyree Henry sau Zazie Beetz. Aș spune că Bullet Train a reprezentat cea mai fun experiență într-un cinematograf din această vară, însă mi-am amintit că am văzut Top Gun: Maverick chiar la începutul lui iunie. Chiar și așa, Bullet Train reprezintă o modalitate perfectă de a-ți petrece o seară de weekend la cinematograf, și sunt slabe șanse să fii dezamăgit de el.

The Sea Beast (Netflix)

Cr: Netflix © 2022

The Sea Beast e cea mai „veche” producție din această mică listă, fiind lansat la începutul lui iulie pe Netflix, însă mi-am făcut timp pentru el abia în august. Animația spune povestea unui echipaj plecat la vânătoare de monștri în apele lumii, la bordul navei strecurându-se și o mică eroină care îi admiră pe vânători. E destul de clar unde se duce povestea de la primele minute ale filmului, însă asta nu reprezintă neapărat un punct negativ. Personajele principale sunt foarte ușor de plăcut, vocea lor fiind asigurată de Karl Urban și Zaris-Angel Hator, și nici din punct de vedere vizual filmul nu dezamăgește, oferind un design simplu, dar plăcut estetic pentru monștri și personajele umane. The Sea Beast este un film perfect pentru o seară în familie, înainte să îl trimiți pe cel mic la somn.

All or Nothing: Arsenal (Prime Video)

Foto: Amazon Prime Video

Facem un periplu și pe regatul documentarelor, de unde, pentru pasionații de sport și de fotbal în mod special, Amazon a scos All or Nothing: Arsenal, un serial în 8 părți care urmărește povestea clubului Arsenal FC, din capitala Marii Britanii, de-a lungul sezonului trecut. Apropiații știu că sunt fan Tottenham, marea rivală a celor de la Arsenal, însă asta nu m-a împiedicat să judec documentarul ca fiind un excelent portet al jucătorilor și oamenilor din staff-ul echipei, o fereastră către felul în care este condus un club de fotbal și ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise înainte și după un meci, în timpul perioadei de transferuri, cum rezolvi situațiile cu jucătorii „problemă” și multe altele. Mikel Arteta, antrenorul echipei, se evidențiază ca figură centrală a documentarului, iar la sfârșitul celor 8 episoade nu prea ai cum să nu descoperi că respectul și admirația ta pentru meseria de antrenor și tot ceea ce înseamnă aceasta au crescut.

Thirteen Lives (Prime Video)

Foto: Amazon Prime Video

În fine, ultimul lucru văzut în august a fost și una dintre cele mai bune producții din acest an: Thirteen Lives, film care prezintă povestea reală a operațiunii de salvare a unei echipe de fotbal de copii din Thailanda și a antrenorului lor, dintr-o peșteră care urma să fie inundată. Cazul a fost îndelung mediatizat în vara lui 2018, astfel că evenimentele sunt probabil proaspete în memoria multor persoane, însă asta nu face deloc ca tensiunea și suspansul să fie mai mici. O distribuție superbă, care îi include pe Colin Farrell, Viggo Mortensen și Joel Edgerton, te face să te atașezi foarte ușor de salvatori, și la fel de remarcabili sunt copiii thailandezi (niciunul dintre ei actori), care fac o treabă excelentă, fiind credibili constant. Regizorul Ron Howard a pus mare preț în această producție pe autenticitate, construind inclusiv interiorul peșterii conform indicațiilor scafandrilor reali, cei care le-au și oferit actorilor detalii pe parcursul filmărilor, pentru a-i interpreta mai bine. Thirteen Lives este nu doar cel mai bun film pe care l-am văzut în august, ci unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut până acum în 2022, și reușește să surprindă extraordinar teama creată de situație, precum și senzația de claustrofobie pe care o induce peștera.

Advert 61

Etichete: , , , , , , , ,