HANDS-ON Motorola Edge 30 Ultra: Un flagship cu un ecran superb și cameră de 200 MP

Scris de | 8 septembrie, 2022
HANDS-ON Motorola Edge 30 Ultra: Un flagship cu un ecran superb și cameră de 200 MP

Motorola is back in business. Diupă o perioadă ceva mai lungă în care nu au lansat mai nimic pe segmentul premium, Motorola vine astăzi cu un nou lineup de telefoane în România și în Europa. Suntem la Milano, unde asistăm la lansarea Motorola Egde 30 Neo, Motorola Edge 30 Fusion, dar și a noului flaghsip, Edge 30 Ultra. Despre cel din urmă este vorba în acest material, unul în care vom detalia primele noastre experiențe cu cel mai nou vârf de gamă de la Motorola, un terminal cu adevărat reușit, care are potențialul să readucă în lumina reflectoarelor celebrul brand de telefoane.

Am avut ocazia să petrecem câteva zuile cu Motorola Edge 30 Ultra înainte de lansarea acestuia, iar în acest hands-on vom povesti despre cele mai noi funcții care vin disponibile pe acesta, precum și cum se compară el cu rivalii direcți de pe acest segment de preț, unul deloc ieftin. Ceea ce pot să spun încă de la început este că avem de a face cu un flagship în adevăratul sens al cuvântului, iar Motorola pare că devine un competitior serios în ceea ce privește alegerile pasionaților de tehnologie.

Motorola Edge 30 Ultra care a poposit pe masa noastră de teste vine într-o configurație RAM/Stocare de 12 GB + 256 GB, și este pus în funcțiune de cel mai performant procesor mobil din lume, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, cel care echipează mai toate vârfurile de gamă care vin echipate cu Android. Performanța lui Edge 30 Ultra este acolo sus, iar terminalul se comportă exact așa cum te-ai aștepta de la un telefon care va costa la rafturile magazinelor din România 3999 de lei. Ca o adăugare aici, mi se pare excelentă poziționarea lui Ultra din punct de vedere al costului, rivalii săi direcți fiind, majoritatea, ceva mai scumpi.

Camera Foto

În ceea ce privește camera foto a lui Motorola Edge 30 Ultra, ea reprezintă unul dintre punctele focale ale strategiei de vânzare a acestui smartphone. Venind cu un ansamblu de 200 de megapixeli, capacitatea foto a lui Edge 30 Ultra se ridică la un anumit nivel, evident, iar pozele trase cu acesta sunt la un nivel destul de ridicat. Desigur, postprocesarea este și ea prezentă, poate prea mult pe alocuri, însă rezultatele nu sunt deranjante. Având sepcificațiile pe care le are, pozele destul de bogate în detalii sunt o consecință firească.

Un alt lucru care mi-a plăcut este switch-ul rapid între cei trei senzori care alcătuiesc camera principală, unul realizabil chiar din meniul principal al aplicației foto. Și că tot suntem aici, Edge 30 Ultra dispune de un senzor principal de 200 de megapixeli cu f/1.9, unul ultrawide de 50 MP cu f/2.2, și unul portrait de 12 MP cu f/1.6. Practic, poți să alegi rapid senzorul de care ai nevoie într-un anume scenariu și să te adaptezi în funcție de situație după cum simți nevoia. În plus, telefonul dispune și de nenumărate moduri foto, pe care le voi detalia în review-ul care va fi publicat în curând pe connect.ro, și beneficiază și de capacitate de filmare la rezoluție 8K la 30 de cadre pe secundă, 4K la 60 de cadre pe secundă, dar și 1080p tot la 60 fps.

Display

Partea cea mai importantă pentru mine, atunci când aleg un telefon este display-ul. Și da, Edge 30 Ultra vine echipat cu un Endless Edge display, care îmi amintește tare mult de vârfurile de gamă de la Huawei din urmă cu câțiva ani, ceea ce este un lucru foarte pozitiv. Este calibrat foarte bine din punct de vedere al culorilor, vine cu o rată de refresh de 144 Hz, peste standardul pieței, care a ajuns la 120 Hz, și este ideal pentru consum de conținut multimedia dar și pentru jocuri. De asemenea, poți umbla la setări și să fixezi câteva jocuri de lumini pe marginile ecranului pentru a evidenția diverse notificări, ceea ce este un feature pe care l-am văzut cu toții destul de des în mod special în cazul Samsung.

De asemenea, și designul lui Edge 30 Ultra este unul care mi se pare foarte interesant, și mă refer mai ales la spatele acestuia, care este realizat dintr-un aluminiu mat, care poate deveni și alunecos daca nu ai grijă să-l protejezi cu o husă. Din fericire, producătorul include un sleeve de silicon chiar în cutie, deci ai un punct de plecare până apuci să-ți cumperi ceva mai personalizat care să fie pe placul tău. Senzația la atingere este una plăcută, iar factorul de formă ajută și el la manevrarea cu o singură mână a terminalului. Pe scurt este comod de utilizat și nu foarte generos în dimensiuni sau greutate.

Baterie

iar în ceea ce privește bateria, Motorola Edge 30 Ultra stă la același nivel cu majoritatea flagship-urilor concurente, dispunând de un acumulator de 4600 mAh, care te va ajuta cu brio la aproximativ o zi și jumătate de ultilizare, dacă nu exagerezi. Desigur, voi detalia și acest aspect în review-ul final, după ce mă voi convinge exact cât de ofertant este acest aspect. Ce pot să spun deja, totuși, este faptul că Edge 30 Ultra se încarcă așa cum îi stă bine unui flagship, adică foarte rapid. Brick-ul de priză este de 120W, ceea ce înseamnă că avem undeva la 20 de minute timp de încărcare de la 0% la 100%.

Concluzie inițială

Motorola Egde 30 Ultra este un flagship care îmi pare extrem de promițător. Camera foto peste medie, display-ul care m-a cucerit instant sau chiar și sunetul, care este surprinzător de clar și de puternic având în vedere subțirimea șasiului, contribuie la un pachet complet care m-a intrigat destul de tare. Sunt tare curios să văd ce surprize îmi mai rezervă acest smartphone și te invit să citești aici pe site review-ul complet, care va fi publicat în curând.

Etichete: , , , ,