REVIEW HyperX Cloud Alpha Wireless – unul dintre cele mai bune headset-uri de gaming pe care le poți cumpăra la ora actuală

Scris de | 13 septembrie, 2022
REVIEW HyperX Cloud Alpha Wireless – unul dintre cele mai bune headset-uri de gaming pe care le poți cumpăra la ora actuală

Atunci când ne gândim la căști pentru gaming ne trec prin cap destule brand-uri consacrate, care au o gamă extinsă de produse care pot satisface mai orice nevoi. Iar unul din brand-urile pe care aș vrea să îl văd în mainstream, dacă nu cumva e deja acolo, HyperX în speță, a fost mereu unul dintre preferatele jucătorilor profesioniști de esports. Iată că am avut ocazia să petrec mai bine de două săptămâni cu HyperX Cloud Alpha, care a devenit între timp și headset-ul meu principal pentru gaming, fie că vorbim aici de PC sau PlayStation 5.

Încă de când a fost achiziționat de HP, HyperX a devenit un brand de sine stătător pentru gamin, nemaiexistând astăzi confuzia cu Kingston. Și cum mai bine să te joci în 2022, dacă nu cu ajutorul unei perechi de căști wireless, o tehnologie care este deja adoptată la scară largă în ultimii ani, mai fiecare gamer pasionat făcând deja sau luând în calcul măcar să treacă la un astfel de device fără fir.

Design

Primul lucru prin care se remarcă aceste căști este designul în care domină coloritul trademark al companiei, schema roșu-negru. Știu că sunt subiectiv aici, însă atunci când vine vorba de orice, și spun orice, de la mașini, electronice sau chiar și piese de mobilă, această opțiune de culoare îmi surâde mereu. Asta ca să nu mai vorbesc și despre forma ergonomică a căștilor, care se așează excelent pe ureche și nu devin deloc deranjante în timpul unor sesiuni mai lungi de joacă, așa cum vedem la alte modele mai consacrate, nu dăm nume aici.

De asemenea, multă lume ar fi tentată să spună că cel mai mare downside al unor căști wireless este chiar lipsa firului. Însă aceasta nu mai este de mult o problemă, iar HyperX Cloud Alpha Wireless chiar se remarcă și se separă de majoritatea competitorilor în ceea ce privește acest aspect. Eu unul am reușit să scot peste o săptămână de utilizare din ele, timp în care am jucat destul de mult titluri online consacrate precum CS:GO sau PUBG.

Sunet

Iar în ceea ce privește calitatea sunetului Cloud Alpha Wireless se achită cu brio de ce e nevoie în titlurile esports, dar își intră cu adevărat în mână atunci când dai de vreun joc care suportă Spatial Audio, adică mai ales în cazul exclusivităților de pe PlayStation 5, de genul Returnal. Chiar de acesta m-am folosit ca să pot să experimentez așa cum trebuie, iar rezultatelee nu m-au dezamăgit. Calibrarea lui Cloud Alpha Wireless, împreuă cu tehnologia DTS mi-au oferit o imersivitate care mi-a făcut pielea de găină, pe alocuri, mai ales că vorbim despre un titlu destul de sumbru.

Și trebuie să mai specific aici și de driverele dual chamber pe care HyperX le-a dezvoltat și echipat pe Cloud Alpha Wireless. Datorită faptului că avem parte de o calibrare separată pentru înalte și mijlocii, față de joase, headset-ul livrează un sunet mai clar decât vedem la competitiorii săi direcți, însă totul vine și la un preț destul de piperat, de aproximativ 1000 de lei pe rafturile reale sau virtuale ale magazinelor din România.

Amplasarea butoanelor

În ceea ce privește microfonul căștilor, acesta este unul detașabil, care vine și cu un gimmick care mie mi-a plăcut destul de mult. De multe ori mi s-a întâmplat să nu reușesc să apăs așa cum trebuie butonul „mute” al diverselor headset-uri, și să nu îmi dau seama că microfonul nu era, de fapt, dezactivat. HyperX rezolvă destul de ușor această problemă, cu un led de stare amplasat chiar spre capătul microfonului, care îți va arăta dacă input-ul de voce este sau nu activ. Tot ce trebuie să faci este să privești scurt spre el.

Iar pe lângă microfon, pe partea stângă a căștilor avem parte și de clasicele butoane on/off și mute, pe dreapta fiind controllerul de volum. Acestea sunt amplasate destul de bine, și de îndată ce te vei obișnui cu ele și ordinea în care sunt așezate pe șasiu îți va fi foarte ușor să le utilizezi fără să mai stai pe gânduri dacă apeși ce trebuie, când trebuie.

Deși nu utilizez și alte periferice de la HyperX (nu încă), am avut ocazia să mă joc și cu software-ul proprietar al companiei, și anume NGENUITY software. Acesta funcționează ca orice altă unealtă de customizare a accesoriilor de gaming, evident, și pentru control RGB, deși nu e cazul în cazul acestui headset. Însă toată experiența este una intuitivă, iar în ceea ce privește clientul nostru de astăzi, cu ajutorul software-ului poate fi calibrat sunetul, și poate fi folosit, evident, și la verificarea nivelului bateriei.

Concluzia connect

HyperX Cloud Alpha Wireless este, indiscutabil, unul dintre cele mai reușite headset-uri de gaming pe care le poți găsi pe piață la ora actuală. Sunetul clar, compatibilitatea cu Spatial Audio de pe PlayStation 5, dar și designul și ergonomia care „urlă” gaming, contribuie la un produs care va arăta extrem de bine în setup-ul tău de joacă, dar care va livra și o performanță pe măsura prețului destul de piperat pe care vei fi nevoie să-l plătești la achiziționare.

Etichete: , , , , ,