Lenovo a lansat o cască de realitate virtuală pentru Metaverse: ThinkReality VRX

Scris de | 1 octombrie, 2022
Lenovo a lansat o cască de realitate virtuală pentru Metaverse: ThinkReality VRX

Lenovo nu e deloc străină de ochelarii AR şi VR, dar acum s-a dus la nivelul următor, lansând o cască de realitate virtuală pentru Metaverse. Avem de-a face cu un produs VR pentru enterprise, care include hardware deja disponibil, dar şi o serie de servicii şi soluţii custom.

ThinkReality VRX este o încercare de a aduce în zona enterprise ceea ce Meta Quest a făcut pentru piaţa consumer. Dorinţa este de a crea un ecosistem VR accesibil tuturor, cel puţin în mediul enterprise. Noua unitate include o curea ajustabilă tip halo, care face casca mai comodă pentru orice utilizator. Are şi optica integrată stil „clătită”, pentru a reduce greutatea şi mărimea. ThinkReality VRX oferă inside out tracking, oferind 6 grade de libertate şi foloseşte 4 camere orientate spre exterior şi cu rol de tracking.

Alte două camere oferă o captură în culori complete şi la rezoluţie maximă a mediului din jur, activând funcţiile AR (Augmented Reality) şi MR (Mixed Reality), prin aplicaţii care integrează lumea din jur, dar şi un overlay. Şi asta în siguranţă, fără a îţi fi teamă că loveşti ceva în jur. Acest hardware este completat de platforma Qualcomm Snapdragon XR, care e la baza acestui headset. Lenovo vrea să aducă această cască în medii corporate, pentru training-ul angajaţilor.

Antrenamentele în VR reduc riscurile de accidente la locul de muncă cu până la 43%, conform companiei. Pe viitor va fi conectată la Metaverse şi suportă şi soluţii de randare cloud based, printre care NVIDIA CloudXR. Are capacităţi de implementare şi configurare scalabile şi analytics pentru fiecare angajat, plus feedback. Există şi o suită de creare de conţinut şi customer support. Produsul va sosi în 2023.

Etichete: , , , ,

Sursa: mixed-news.com