Google a creat o tastatură Gboard fizică, una foaaaaarte lungă

Scris de | 6 octombrie, 2022
Google a creat o tastatură Gboard fizică, una foaaaaarte lungă

Google Japonia ne face să ne simţim ca de 1 aprilie şi pare a ne trolla cu o tastatură Gboard fizică extrem de lungă. Avem de-a face cu o tastatură fizică cu toate butoanele aliniate pe un singur rând. Google Japonia încearcă să ne convingă şi că ar exista beneficii legate de acest produs, care ar permite utilizatorilor să găsească mai uşor şi mai rapid tasta de care au nevoie.

Filiala niponă a gigantului american afirmă că inspiraţia a venit de la faptul că pe parcursul a ani buni mulţi s-au concentrat pe cuvântul „key” din keyboard şi nu s-au dus mai departe de atât. În japoneză cuvântul este „kii-bou-do”, iar cu „kii” („Key”) scos din ecuaţie, ei s-au decis să se axxeze pe bou-dou, care se poate traduce şi prin bară sau toiag. Inspiraţi de acest lucru, cei de la Google au creat un nou design, care îmbunătăţeste navigarea în comparaţie cu o tastatură tradiţională, punand toate tastele într-o linie dreaptă.

Astfel nu vei mai privi în toate direcţiile în vreme ce cauţi o tastă. Poţi porni de la început şi să treci între taste până ce o găseşti pe cea pe care o doreşti. Aparent sunt şi beneficii legate de ergonomie şi chiar de sănătate asociate noii tastaturii. Braţele şi picioarele se vor întinde în mod natural în vreme ce scrii, aparent. Poţi ajunge mai uşor să apeşi butoane care nu sunt la îndemână, la lungimea braţului tău.

Mai mult de atât, „toiagul” se poate folosi la drumeţii sau ca riglă de măsurat sau metru de măsurat pentru obiecte. E uşor de curăţat (o singură ştergere lungă), iar Google vrea să creeze şi o versiune cu layout clasic, una cu emoji şi una cu LED-uri pentru gaming. Încă nu ştim dacă e o glumă sau nu, dar Google a urcat deja proiectul pe Github, pentru cei care vor să îşi creeze singuri un astfel de dispozitiv.

Gadgetul măsoară 1650 mm în lungime.

Etichete: , , ,

Sursa: XDA Developers