iOS 16.1 va debuta pe 24 octombrie; Ce funcţii aduce cel mai mare update iOS 16

După iOS 16.0.1, 0.2 şi 0.3, acum e momentul pentru o actualizare cu adevărat mare pentru iOS 16. E vorba despre iOS 16.1, care va fi disponibil de pe 24 octombrie. Ce aduce nou aflaţi mai jos.

Pe 24 octombrie mai avem o lansare importantă, cea a lui iPadOS 16, care a fost amânat din cauza unor probleme cu Center Stage. Revenind la iOS 16.1, el le va permite utilizatorilor să se aboneze la serviciul Apple Fitness+ de pe iPhone şi asta chiar dacă nu posedă un Apple Watch. Fitness+ va fi integrat cu aplicaţia Fitness şi este disponibilă în 21 de ţări, printre care şi Germania, Irlanda, Portugalia, UK, SUA, dar nu şi România.

Cine cumpără un iPhone nou are parte de 3 luni gratuite de Fitness+. Aveţi totuşi nevoie de un iPhone pentru a vă abona la serviciu, apoi veţi avea parte de Fitness+ şi pe iPad şi Apple TV. Abonamentul costă 9.99 dolari pe lună sau 79.99 dolari pe an. Poate fi partajat cu 5 membri ai familiei.

iOS 16.1 vine şi cu suport iCloud Shared Photo Library, care îţi permite să partajezi pozele cu până la 5 alte persoane, care le pot edita, adăuga, înlătura din iCloud. Sunt şi Live Activities pentru aplicaţii third party, care îţi permit să fii informat în timp real cu privire la acele aplicaţii prin lockscreen sau Dynamic Island.

Utilizatorii Apple Card pot deschide un cont high yield şi să primească cashback automat.

O ciudăţenie din iOS 16.1 este funcţionalitatea care optimizează încărcarea telefonului pentru a găsi surse de energie mai curate, mai verzi. Ai nevoie de minim iPhone 8 pentru a primi noul iOS.

Mai primim şi suport pentru Matter, un standard adoptat de gadgeturile smart home. Astfel din aplicaţia Home din iOS veţi controla maşini de spălat, becuri, cafetiere, lămpi, prize şi altele.