Primul joc Witcher va primi un Remake, bazat pe Unreal Engine 5

Scris de | 27 octombrie, 2022
Primul joc Witcher va primi un Remake, bazat pe Unreal Engine 5

După ce CD Projekt Red a dezvăluit cam toate planurile pe următorul deceniu, cu jocuri Witcher şi Cyberpunk incluse, acum aflăm şi detalii despre primul său Remake de anvergură. E vorba despre o refacere de la zero a primului joc The Witcher, cel lansat în 2007, jocul de debut al companiei.

El pornea o serie, o trilogie extrem de apreciată, care a făcut din companie un nume important al industriei jocurilor. CDPR promite că titlul The Witcher Remake va fi recreat de la zero în Unreal Engine 5. Totul se petrece la Fool’s Theory, un studio din Polonia, care a mai lucrat la proiecte de jocuri AAA, de la înfiinţarea sa în 2015. Spre exemplu au lucrat şi la Witcher 2 din 2011 şi The Witcher 3 din 2015. CD Projekt Red va avea doar rol de supervizor creativ.

Acum că privim înapoi spre dezvăluirea de portofoliu din octombrie se pare că acest Witcher era acel Canis Majoris de pe lista de nume de cod. Compania mai pregăteşte încă 3 sequel-uri The Witcher complet noi, începând cu Witcher 4, aka Polaris. Ştim că toate 3 jocurile sunt dezvoltate cu Unreal Engine 5 şi vor sosi pe parcursul a 6 ani.

The Witcher este o adaptare sub formă de joc video a cărţilor fantasy ale scriitorului polonez Andrzej Sapkowski. Cărţile au fost publicate între 1990 şi 1999. Franciza a devenit un hit în Europa Centrală şi de Est şi ulterior în toată lumea. Avea să devină şi un serial Netflix, cu Henry Cavill în rol principal. Primul Witcher fusese creat pe baza engine-ului Bioware Aurora. De remarcat că acel joc nu a ajuns niciodată pe console, ci doar pe PC.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget