Facebook nu va mai afişa informaţii despre religie şi orientare sexuală

Scris de | 19 noiembrie, 2022
Facebook nu va mai afişa informaţii despre religie şi orientare sexuală

Facebook continuă să se reinventeze, e drept, nu în modalităţi atât de extreme precum Twitter, dar o face, sub presiunea pierderii de utilizatori. Cea mai nouă mutare a sa este de a scoate o serie de informaţii de pe profilurile utilizatorilor, considerate mai nou irelevante.

Pe viitor informaţiile pe care va trebui să le completezi când îţi faci cont Facebook vor fi mai puţine la număr. Meta a notificat uilizatorii că va înlătura 4 câmpuri de completat din profil, de la păreri politice la religie, adrese şi preferinţele sexuale. Schimbările se vor produce de la 1 decembrie 2022. FB face aceste schimbări pentru „a face mai uşoară navigarea în social media”.

Compania a început să trimită notificări spre persoanele care au aceste câmpuri completate pentru a afla că ele au fost înlăturate. Schimbările nu vor afecta abilitatea cuiva de a partaja aceste informaţii despre ei oriunde pe Facebook. Utilizatorii pot descărca o copie a profilului lor „pe format vechi” dacă doresc, înainte de marea schimbare.

Facebook vrea să facă profilurile mai simple, să uşureze navigarea şi fiind singura platformă care avea acele câmpuri de informaţii, a decis să renunţe la ele. În plus e bizar că FB să te întrebe ce orientare ai, religioasă, politică sau sexuală, când alte reţele nu fac asta. Meta vine după concedierea a 11.000 de oameni şi pierderea a 75% din valoarea sa de la maximul de 1 trilion de dolari de acum 2 ani.

Etichete: , , ,

Sursa: betanews