Zvon: Apple ar fi interesată să cumpere clubul Manchester United

Scris de | 25 noiembrie, 2022
Zvon: Apple ar fi interesată să cumpere clubul Manchester United

Cel mai trăznit zvon al ultimelor 24 de ore conectează Apple cu lumea sportului. Şi nu orice sport, ci fotbalul. Aparent Apple ar lua în calcul o ofertă pentru clubul de fotbal Manchester United. Suma vehiculată ar fi 6 miliarde de dolari.

Trebuie spus din start ca ştirea a fost propagată de publicaţii tabloid şi sportive din Marea Britanie, deci nimic nu e bătut în cuie. Ce e sigur e că acest club e de vânzare, după ce patronii, familia Glazer a decis să nu mai păstreze legendara echipă. Problema e că Man U nu a mai câştigat trofee şi nu a mai prins nici măcar Champions League de ceva vreme. În ultima săptămână l-a pierdut şi pe Cristiano Ronaldo (contract reziliat), din cauza celebrului interviu de la Piers Morgan.

Apple ar putea prelua cu uşurinţă echipa, deoarece este cotată la 2000 de miliarde de dolari şi generează venituri anuale de 326 de miliarde de dolari. Ce e drept firmă din Cupertino nu are experienţă în domeniu, asta dacă nu puntem la socoteală serialul sau despre simpaticul antrenor de fotbal Ted Lasso. E vorba despre „Ted Lasso”, bombardat cu premii Emmy şi oferit via Apple TV+. Clubul său din serial a ajuns aşa apreciat că a fost inclus şi în FIFA 23.

Tim Cook ar fi interesat totuşi de pivotarea spre alte industrii şi sursa scrie că Apple ar construi un stadion complet nou, inspirat de Apple Campus şi cu structura din sticlă. Între timp multiple publicaţii tech s-au interesat cu privire la achiziţie şi neagă orice interes din partea Apple.

Sursa foto

Etichete: , , ,

Sursa: Daily Star