Seria Gran Turismo ar putea ajunge pe PC

În ultimii ani, PlayStation a început să aducă din ce în ce mai multe din titlurile sale exclusive pe PC, astfel că acum ne putem juca God of War, Spider-Man: Miles Morales sau titluri din seria Uncharted pe Steam, fără să deținem un PlayStation 4 sau 5. Viitorul arată și mai bine, pentru că se pare că producătorul japonez nu plănuiește să renunțe la această practică, și unul dintre titlurile care ar putea ajunge în curând pe sistemele noastre este Gran Turismo.

Creatorul seriei, Kazunori Yamauchi, nu a exclus posibilitatea de a aduce unul dintre jocurile seriei pe PC, într-un interviu cu GTPlanet, realizat cu ocazia finalei competiției de Gran Turismo. Ba mai mult, acesta a dezvăluit și că echipa Polyphony Digital este în căutarea unor moduri de a face această tranziție. „Gran Turismo este un joc creat cu foarte mare atenție” a declarat acesta, vorbind despre îngrijorările sale cu privire la aducerea jocului la capacitatea de a rula constant la calitate 4K cu 60fps.

Gran Turismo 7 a fost lansat exclusiv pentru PlayStation 4 și 5 în luna martie a acestui an (avem și noi un review aici), iar potențiala sa apariție pe PC ar marca un eveniment uriaș în istoria seriei, care nu a fost niciodată disponibilă pe altă platformă decât PlayStation.

De altfel, aceasta nu este singura indicație pozitivă cu privire la sosirea mai multor titluri exclusive de PlayStation pe PC. Jim Ryan, președintele SIE (Sony Interactive Entertainment), a spus în timpul unei prezentări adresată investitorilor în mai că se așteaptă ca jumătate din jocurile exclusive să fie prezente pe PC sau pe mobil până în 2025. În acest sens, compania a achiziționat Nixxes Software, un dezvoltator care a lucrat la porturi de PC și optimizări de jocuri pentru titluri ca Marvel’s Avengers și Deus Ex: Mankind Divided.