Returnal ajunge pe PC, însă vine cu cerințe uriașe

Scris de | 12 decembrie, 2022
Returnal ajunge pe PC, însă vine cu cerințe uriașe

Un nou titlu exclusiv al celor de la Sony va face trecerea pe PC, Returnal, însă de această dată cerințele de sistem sunt considerabile, în special memoria RAM recomandată, informează WccfTech. Vei avea nevoie astfel de minimum 16GB de memorie RAM pentru a juca jocul, însă cerințele recomandate notează un minim de 32GB de RAM pentru un gameplay și o grafică foarte bune.

Cerințele sunt cu adevărat uriașe, pentru că nici măcar Microsoft Flight Simulator, unul dintre cele mai „costisitoare” jocuri din acest punct de vedere, din cauza faptului că se folosește de machine learning pentru a recrea în timp real harta întregii lumi, alături de condițiile sale atmosferice actuale, nu necesită atât de multă putere, având cerințe minime de sistem de 8GB RAM și recomandate pentru 16GB RAM. De asemenea, alte jocuri cu cerințe mari din punct de vedere grafic, precum Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Dying Light 2 sau A Plague Tale: Requiem nu recomandă mai mult de 16GB de memorie RAM.

Grafica din Returnal este într-adevăr excelentă, însă nu justifică cerințele atât de mari, mai ales că restul specificațiilor necesitate sunt destul de normale pentru un joc portat de pe o consolă next-gen pe PC: procesor Intel i7-8700 sau AMD Ryzen 7 2700X, alături de o placă grafică NVIDIA RTX 2070 Super sau AMD RX 6700 XT. Un videoclip al jocului „scăpat” pe internet ne arată însă posibilele motive pentru cerințele atât de ridicate de RAM: jocul ar urma să includă suport atât pentru tehnologia DLSS de la NVIDIA, cât și pentru FSR upscaling-ul celor de la AMD, alături de ray-tracing pentru umbre și reflecții și framerate-uri deblocate. Cu toate astea, atât Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, cât și Marvel’s Spider-Man Remastered oferă suport pentru ray-tracing și DLSS, însă doar cele mai puternice setări ale lor necesită 32GB de memorie RAM.

Pe lângă Returnal (pentru care poți vedea și review-ul nostru aici), Sony a anunțat că va mai aduce un alt titlu exclusiv pe PC anul viitor, fiind vorba de excelentul The Last of Us Part 1.

Etichete: , , , ,

Sursa: Returnal is coming to PC, but you’ll need 32GB of RAM to play comfortably