iOS 16.2 şi iPadOS 16.2 s-au lansat; Ce e nou?

Scris de | 15 decembrie, 2022
iOS 16.2 şi iPadOS 16.2 s-au lansat; Ce e nou?

Pe 14 decembrie 2022 Apple a lansat probabil ultima mare actualizare iOS a anului 2022. E vorba despre iOS 16.2, care aduce funcţionalitate Karaoke în Apple Music, Always On Display fără wallpaper şi îmbunătăţiri la nivel de securitate. A sosit şi iPadOS 16.2, cu o nouă aplicaţie, FreeForm.

iOS 16.2 aduce în Apple Music funcţia karaoke Apple Sing, care permite eliminerea vocii din piese, pentru a putea face karaoke ca la carte. Veţi avea versuri la dispoziţie, redate pe silabe şi sincronizate perfect peste instrumental. Există şi opţiunea de Backing Vocals, cântat în doi şi reglaj al tăriei vocii melodiei originale.

Lockscreen-ul primeşte de asemenea îmbunătăţiri, iar utilizatorii vor putea ascunde fundalul ecranului, lăsând doar informaţiile afişate. O altă noutate ţine de AirDrop: până acum dacă trimiteai cuiva ceva, lăsai AirDrop activ pentru acea persoană pe vecie, acum îl laşi activ doar 10 minute. Crash Detection, funcţia care detectează accidentele auto şi sună la poliţie şi ambulanţă a fost optimizată.

Creşte şi numărul de categorii de backup-uri iCloud protejate de criptare, inclusiv iCloud Backup, Notes, Photos. Sunt şi widgeturi noi Sleep, Medications şi Activity, în vreme ce gamerii găsesc în Game Center suport SharePlay, astfel că se pot juca cu persoanele cu care poartă un apel FaceTime.

iPadOS 16.2 primeşte aplicaţia Freeform, un mediu de lucru tip „şablon gol”, pe care multipli utilizatori pot colabora. Permite desenatul, luatul de notiţe cu Apple Pencil, introducerea clasică de text, postarea de clipuri video, fotografii şi alte tipuri de media. Aplicaţia ajunge şi pe iPhone-uri.

iPad-urile primesc şi suport pentru ecrane externe cu rezoluţie până la 6K pe iPad Pro 12.9 inch şi iPad Pro 11 inch.

Etichete: , , , , ,