Ceasuri care salvează vieţi: Huawei Watch GT 3 Pro şi Watch D certificate medical în România

Scris de | 22 decembrie, 2022
Ceasuri care salvează vieţi: Huawei Watch GT 3 Pro şi Watch D certificate medical în România

Ceasurile inteligente au de ceva vreme funcţii de fitness şi sănătate, iar acum au primit şi omologare medicală la nivel local. Huawei Consumer Business Group România a anunţat că noul său smartwatch, WATCH D, dar şi Huawei Watch GT 3 Pro au primit avizul de funcţionare acordat de Ministerul Sănătăţii din România prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Este atestat astfel faptul că dispozitivele pot fi considerate unele de tip medical. Huawei Watch D e aşteptat să debuteze în ianuarie 2023 pe plan local. În ce mod sunt folosite medical aceste dispozitive? Huawei Watch GT3 Pro suportă realizarea unui EKG, iar Huawei Watch D are o curea manşon, cu ajutorul căreia îţi poate măsura tensiunea arterială prin gonflare ca la tensiometru. La rândul său şi acest ceas vine cu EKG.

Ambele sunt benefice pentru a ţine sub control sau a preveni afecţiuni cardiace. Huawi Watch D este de un smartwatch complet, care aduce şi peste 70 de moduri de antrenament. Utilizatorii de Watch D vor putea să partajeze rezultatele exerciţiilor fizice din aplicaţia Huawei Health cu Strava, aplicaţia şi comunitatea populară de fitness tracking.

Huawei Watch GT 3 Pro  (review AICI) vine cu o tehnologie nouă şi îmbunătăţită, care implică un electrod la interior pentru o captare mai bună şi corectă a semnalului electrocardiogramei. Integrează şi un monitor de ritm cardiac Huawei TruSeen 5.0, iar electrodul este acoperit cu PVD, pe spatele curbat şi transparent al carcasei. Pentru a realiza un EKG sunt folosiţi 8 senzori fotoelectrici, în formaţie inelară.

Ceasurile inteligente de la Huawei vor monitoriza şi saturaţia de oxigen, somnul, nivelul de stres şi oferă exerciţii de respiraţie pentru calmare.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,