Ceasuri care salvează vieţi: Huawei Watch GT 3 Pro şi Watch D certificate medical în România

Scris de | 22 decembrie, 2022
Ceasuri care salvează vieţi: Huawei Watch GT 3 Pro şi Watch D certificate medical în România

Ceasurile inteligente au de ceva vreme funcţii de fitness şi sănătate, iar acum au primit şi omologare medicală la nivel local. Huawei Consumer Business Group România a anunţat că noul său smartwatch, WATCH D, dar şi Huawei Watch GT 3 Pro au primit avizul de funcţionare acordat de Ministerul Sănătăţii din România prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Este atestat astfel faptul că dispozitivele pot fi considerate unele de tip medical. Huawei Watch D e aşteptat să debuteze în ianuarie 2023 pe plan local. În ce mod sunt folosite medical aceste dispozitive? Huawei Watch GT3 Pro suportă realizarea unui EKG, iar Huawei Watch D are o curea manşon, cu ajutorul căreia îţi poate măsura tensiunea arterială prin gonflare ca la tensiometru. La rândul său şi acest ceas vine cu EKG.

Ambele sunt benefice pentru a ţine sub control sau a preveni afecţiuni cardiace. Huawi Watch D este de un smartwatch complet, care aduce şi peste 70 de moduri de antrenament. Utilizatorii de Watch D vor putea să partajeze rezultatele exerciţiilor fizice din aplicaţia Huawei Health cu Strava, aplicaţia şi comunitatea populară de fitness tracking.

Huawei Watch GT 3 Pro  (review AICI) vine cu o tehnologie nouă şi îmbunătăţită, care implică un electrod la interior pentru o captare mai bună şi corectă a semnalului electrocardiogramei. Integrează şi un monitor de ritm cardiac Huawei TruSeen 5.0, iar electrodul este acoperit cu PVD, pe spatele curbat şi transparent al carcasei. Pentru a realiza un EKG sunt folosiţi 8 senzori fotoelectrici, în formaţie inelară.

Ceasurile inteligente de la Huawei vor monitoriza şi saturaţia de oxigen, somnul, nivelul de stres şi oferă exerciţii de respiraţie pentru calmare.

Etichete: , , , , , ,