CES 2023: Sony ne arată Afeela, maşina viitorului construită alături de Honda

Scris de | 7 ianuarie, 2023
CES 2023: Sony ne arată Afeela, maşina viitorului construită alături de Honda

CES se deosebeşte de alte show-uri tech prin abundenţa de automobile pe care le etalează. Uneori pare să fie chiar un show auto. Nu a fost o excepţie CES 2023, unde Sony a prezentat primul său automobil, cunoscut sub numele de Afeela şi dezvoltat alături de Honda.

Afeela va fi pus în vânzare în 2025 şi este evident un automobil electric. Sony prezentase deja un concept de automobil în 2020, Vision-S, cu design minimalist şi futurist. Pe atunci demo-ul se axa pe senzorii şi camerele Sony. În 2022 o versiune SUV a sa apărea la CES, iar acum ne apropiem de un model comercial. Sony are un parteneriat strategic cu Honda, în cadrul căruia pune la bătaie senzorii, componente electronice, reţeaua, senzorii, infotainment-ul.

Sony Honda Mobility, joint venture format în 2022 a prezentat acest vehicul numit Afeela la CES 2023 şi primul lucru remarcat este „cocoaşa” de deasupra parbrizului. Aparent poate proiecta/afişa culori şi text. Designul aduce cu un Porsche 911 Targa sau un Lucid Air. Sony promovează maşina ca un mediu de divertisment pe roţi, mai degrabă decât un vehicul clasic.

A semnat deja un parteneriat cu Epic Games pentru a crea experienţe speciale pentru maşină. La interior e plin de ecrane şi avem un volum ce aduce mai degrabă cu manşa unui avion. Pe partea de şofat autonom ajungem la nivelul 3 deocamdată, cu accent mare pe parcarea automată. 45 de camere şi senzori sunt înăuntru şi afară pentru a asista şoferul.

SHM va petrece următorii ani transformând prototipul în vehicul de producţie şi va începe să ia comenzi în prima jumătate a lui 2025.

 

Etichete: , , , , , , ,