Sony şi Honda vor produce împreună automobile electrice; Primul soseşte în 2025

Scris de | 5 martie, 2022
Sony şi Honda vor produce împreună automobile electrice; Primul soseşte în 2025

Sony a dat semne că ar pivota spre segmentul auto încă de la CES 2020, prezentând primul său vehicul electric concept. Acum aflăm că Sony lucrează alături de Honda la automobile electrice, parteneriatul dintre cei doi giganţi tocmai fiind anunţat. Primul model de acest gen va sosi în 2025.

Sony şi Honda au semnat un „memorandum de înţelegere”, care va permite giganţilor japonezi să formeze o companie care construieşte baterii electrice pentru vehicule împreună. Noua companie va lua naştere în acest an, iar primele maşini apar în 2025. Sony se va ocupa de platforma şi serviciile de mobilitate, iar Honda se va ocupa de producţia propriu zisă. Parteneriatul va include şi partea de dezvoltare, planificare, design şi marketing pentru vehiculele electrice.

Sony anunţase deja că intră în zona auto la CES 2020, atunci când prezenta conceptul Vision-S. În ianuarie 2022 a apărut şi Vision-S 02 şi atunci Sony anunţa înfiinţarea lui Sony Mobility Inc Company în primăvara lui 2022. Sony vine după un an cu bune şi rele: Sony Pictures a avut încasări uriaşe mulţumită noului film Spider-Man, în vreme ce nu au fost vândute atât de multe console PlayStation 5 câte dorea Sony, din cauza crizei de componente.

Nici telefoanele Xperia nu au vândut pe măsură aşteptărilor, iar bătălia în segmentul TV rămâne acerbă. Sony nu e totuşi singurul nume atipic din zona auto, în care au intrat în ultimul an şi Huawei şi Xiaomi prin colaborări cu nume mari din China.

Etichete: , , , ,

Sursa: arenaev