Samsung va lansa robotul asistent pentru oameni EX1 în 2023

Scris de | 10 ianuarie, 2023
Samsung va lansa robotul asistent pentru oameni EX1 în 2023

Bătălia între marile companii tech pentru a lansa roboţi umanoizi care să te ajute cu sarcinile în casă pare a se dă între Tesla, Samsung şi alte câteva nume mari. Samsung a detaliat la CES 2023 cea mai nouă versiune a robotului său asistent EX1.

Acesta este promovat ca „un asistent uman”, cunoscut ca EX1 deocamdată. Ce e drept Samsung lansase deja un produs cunoscut ca EX1, o cameră foto veche de un deceniu. Noul EX1 vine ca urmaş pentru Bot Handy şi JetBot 90 AI+ de la CES 2021. Cel din urmă a fost un aspirator pe bază de AI, în vreme ce Bot Handy nu e încă un produs pe care să îl poţi cumpăra.

Primul robot era capabil să spele vase, să toarne vin şi pună rufele la uscat. Nu a fost lansat vreodată, dar stă la baza lui EX1. Aceşti boţi aveau senzori LiDAR şi senzori 3D pentru o navigare mai facilă prin locuinţă. Există şi camere on board, sincronizare cu SmartThings şi funcţionalitate de monitorizare a locuinţei. Bot Handy poate să îşi dea seama de compoziţia a diferite obiecte şi stabileşte ce cantitate de forţă trebuie să aplice atunci când apucă obiecte şi le mută.

Robotul e subţire şi are braţe mobile cu o sumedenie de încheieturi. A primit chiar şi o faţă digitală, cu ochi expresivi.

Etichete: , , ,

Sursa: Sammobile