Facebook consumă extra baterie în mod intenţionat conform unui fost angajat

Scris de | 29 ianuarie, 2023
Facebook consumă extra baterie în mod intenţionat conform unui fost angajat

De parcă Meta nu avea destule probleme, acum aflăm că aplicaţia Facebook a fost acuzată că ar consuma extra baterie pe telefoane în mod intenţionat. Se zvonea de ceva veme că Facebook şi Facebook Messenger „seacă” bateriile terminalelor pe care sunt instalate.

Aici intră în scena fostul angajat Facebook George Hayward, un expert în ştiinţa datelor, care e convins că Facebook consumă deliberat mai multă baterie pe telefoane. Sursa afirmă că practica aceasta se numeşte „negative testing” şi le permite companiilor tech să consume bateriile de pe telefoane pentru a testa funcţii într-o aplicaţie precum modul în care se vede o imagine sau cum se încarcă ea.

Hayward ar fi fost concediat de către Facebook, mai bine zis de compania sa mamă, Meta, pentru că a refuzat să participe la negative testing. Aparent s-a plâns la un manager cu privire la această practică, la care managerul a răspuns că „a face rău câtorva utilizatori e OK pentru a ajuta masele”. Concedierea s-a petrecut în noiembrie şi a urmat un proces intentat companiei la tribunalul din Manhattan.

Angajatul de 33 de ani a lucrat la Facebook Messenger, iar principala sa plângere e că o aplicaţie care descarcă în mod deliberat telefonul vine cu riscuri legate de siguranţa utilizatorului, mai ales când acesta are de comunicat cu poliţia, pompierii, ambulanţa. Procesul a trebuit retras, deoarece termenii de angajare Meta îl forţau pe angajat să îşi desfăşoare cazul în arbitraj. De văzut cum va reacţiona Meta la aceste declaraţii.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Phone Arena