Coreea de Sud va lansa prima sa reţea 6G în 2028

Scris de | 21 februarie, 2023
Coreea de Sud va lansa prima sa reţea 6G în 2028

Chiar dacă nici tehnologia 5G nu a fost implementată la scară destul de largă, iată că se vorbeşte deja despre 6G. Ei bine, până acum am avut doar planuri la nivel de teste de laborator şi standarde, în vreme ce Coreea de Sud a impus şi un termen limită pentru lansarea acestui serviciu.

Teoretic ar trebui să trecem şi printr-o etapa 5.5G sau 5G+ până atunci. Coreea de Sud pare totuşi gata de a face măcar un test pilot pentru lansarea serviciilor 6G încă din 2028. Percepţia generală era că această tehnologie va debuta prin anul 2030. Ministerul de Stiinţă şi Tehnologie din Coreea a anunţat planul K-Network 2030, care include tehnologii 6G globale, inovaţii software şi hardware şi un lanţ solid de furnizori de echipament de reţea.

Planul avansat ţinteşte spre încurajarea companiilor locale de a produce materiale, componente şi echipamente pentru tehnologii 6G în această ţară şi de a dezvolta sisteme open RAN compatibile cu orice terminal mobil. În plus, operatorii de servicii mobile şi business-urile vor oferi servicii flexibile 5.5G şi 6G. E pus în aplicare şi un studiu de fezabilitate pentru un proict de cercetare şi dezvoltare a tehnologiilor 6G core în valoare de 481 de milioane de dolari.

Coreea de Sud vrea să rămână lider de piaţă la nivel de infrastructură telecom şi s-a situat deja în poziţie fruntaşă. Deţine 25.9% din brevetele 5G de anul trecut, urmând China, care are 26.8%. Testele 6G făcute până acum par a indica atingerea unor viteze de până la 20 ori mai mari decât la 5G. Se discută despre transmisie de date la nivel de Terahertz şi viteze cuprinse între 10 Gpbs şi 200 Gbps.

Trebuie să urmărim cu atenţie programul campionatelor sportive, al Olimpiadelor sau Cupelor FIFA, deaoarece în general în timpul lor se fac teste de conectivitate de nivel următor.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina