Sony a anunțat lansarea noii sale game de televizoare, BRAVIA XR 2023

Scris de | 2 martie, 2023
Sony a anunțat lansarea noii sale game de televizoare, BRAVIA XR 2023

Gama nouă de televizoare Sony BRAVIA XR 2023 vine cu patru noi modele: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED și A80L OLED. Cele patru dispun de Cognitive Processor XR în varianta sa actualizată, care integrează noua tehnologie XR Clear Image, ce îmbunătățește claritatea imaginilor în mișcare prin reducerea zgomotului, diminuând efectul de blur, în timp ce redă scene de acțiune, foarte dinamice. Cognitive Processor XR permite un control mai bun al iluminării din spate, strălucire crescută și o reducere a efectului de blooming. 

De asemenea, fiecare dintre aceste modele oferă funcția Acoustic Center Sync, prin care sistemul audio al televizoarelor se sincronizează cu soundbar-urile Sony compatibile, devenind astfel difuzor central pentru a oferi cea mai bună experiență. Există și opțiunea 360 Spatial Sound Mapping, ce generează „difuzoare fantomă” și optimizează câmpul sonor. Anul acesta, modelul X95L dispune de funcția Acoustic Multi-Audio+ care duce sunetul la un alt nivel, pentru a fi în concordanță cu dinamica imaginilor redate pe ecran. Modelele A95L și A80L dispun de funcția Acoustic Surface Audio+ cu actuatori care vibrează pentru a produce sunet pe suprafața întregului ecran, fiind sincronizat cu imaginea redată. 

Gama BRAVIA XR 2023 le permite pasionaților de gaming pe PlayStation 5  să beneficieze de funcții exclusive precum Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode, pentru optimizarea calității imaginii în timpul sesiunilor de gaming și streaming. Printre alte caracteristici disponibile se numără și Game Menu, cu ajutorul căruia gamerii pot adapta setările în funcție de preferințele lor, cum ar fi activarea sau dezactivarea VRR sau Motion Blur Reduction. Game Menu le permite utilizatorilor și să mărească luminozitatea în zonele întunecate pentru a repera cu ușurință obiectele și adversarii cu ajutorul Black Equalizer și pentru a ținti cu ușurință adversarii, folosind 6 tipuri de ținte diferite. O altă noutate în acest an este și posibilitatea de a personaliza dimensiunea ecranului de vizualizare cu ajutorul funcției Screen Size, pentru ca gamerii să se poată concentra la acțiunea  dintr-o porțiune anume a ecranului. Modelul A95L dispune și de funcția Multi-View, prin care utilizatorii pot viziona clipuri de tip walkthrough sau ghiduri de gameplay în  același timp în care joacă titlurile preferate. 

Alte caracteristici ale noii game BRAVIA XR:

XR Backlight Master Drive: Având la bază Cognitive Processor XR, funcția XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm de reglare locală a intensității luminoase, dezvoltat de Sony, pentru a controla cu precizie și independență absolută mii de mini-LED-uri ultra-dense, oferind o luminozitate extraordinară, o gamă dinamică impresionantă, negru profund și culori foarte naturale.

Acoustic Center Sync: Se potrivește perfect cu soundbar-urile Sony – funcția Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu  soundbar-uri Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul  central  oferind un dialog mai clar, mai amplu și un sunet mai  captivant. Prin asocierea cu produsele Sony Home Audio, utilizatorii se pot aștepta la o experiență de vizionare acasă cu adevărat excepțională.

BRAVIA CORE: BRAVIA CORE este un serviciu de filme pre-instalat care oferă 5, 10 sau 15 credite pentru a viziona cele mai noi lansări sau filme clasice dar și streaming nelimitat pentru alte titluri timp de până la 24 de luni, la achiziționarea unui televizor BRAVIA XR. Cu tehnologia BRAVIA XR Pure Stream și datorită formatului IMAX Enhanced, conținutul este redat cu imagini uimitoare și cu o expresivitate superioară a sunetului. Datorită BRAVIA CORE Calibrated Mode, filmele se vor ajusta automat la setările optime de imagine, inclusiv trecând în modul IMAX Enhanced, pentru a crea o experiență de vizionare cu adevărat excepțională în confortul propriei locuințe. În timp, aplicația va beneficia de noi caracteristici.

Buton pe telecomandă pentru Crunchyroll: Butonul de pe telecomandă pentru Crunchyroll le oferă utilizatorilor BRAVIA acces printr-o singură atingere la una dintre cele mai mari biblioteci de producții anime din lume, o colecție de peste 18.000 de ore de anime, cuprinzând peste 44.000 de episoade și filme de lung metraj, traduse în mai multe limbi. Redarea simultană este, de asemenea, accesibilă, astfel încât titlurile japoneze pot fi vizionate din străinătate după difuzarea în Japonia.

BRAVIA CAM: BRAVIA CAM poate detecta poziția privitorului pentru a optimiza imaginea și sunetul în funcție de mediul din cameră și de distanța de vizionare, facilitând comunicarea video cu familia și prietenii pe un ecran mare.

Google TV: Vizionați peste 700.000 de filme și episoade TV, toate într-un singur loc. Google TV reunește conținutul preferat al fiecăruia din diferite aplicații și abonamente și îl organizează optim. Căutarea este ușoară – tot ce au de făcut utilizatorii este să-l întrebe pe Google. Aceștia pot rosti comanda „Hei, Google, găsește filme de acțiune” pentru a efectua o căutare în toate aplicațiile.

Dezvoltate ținând cont de sustenabilitate: În timpul producției, Sony reduce utilizarea totală a plasticului cu aproximativ 60%, și diminuează emisiile cu aproximativ 15% prin utilizarea unor ambalaje mai mici și mai ușoare în timpul transportului.

Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup (Configurare ușoară), utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.

Prețul de vânzare și disponibilitatea vor fi anunțate în cursul acestui an.

Etichete: , , , , , , , ,