Facebook aduce Messenger înapoi în aplicaţie după 9 ani

Scris de | 9 martie, 2023
Facebook aduce Messenger înapoi în aplicaţie după 9 ani

Din ciclul „cea mai ciudată decizie Facebook de azi”, Meta ne întoarce în 2014 şi aduce inbox-ul lui Messenger înapoi în cadrul aplicaţiei principale Facebook. Astfel de măsuri sunt importante deoarece afectează 2 miliarde de utilizatori activi zilnic.

Compania Meta a anunţat că va folosi AI-ul pentru a „îmbunătăţi experienţa utilizatorilor” şi crea oportunităţi pentru creatori. Meta a introdus recent tool-uri pentru „Exprimare Creativă”, ceea ce înseamnă că utilizatorii FB pot crea reel-uri de 90 de sceunde. Totuşi marea schimbare este faptul că lumea poate să îşi vadă mesajele mai uşor direct din aplicaţia Facebook, fără a mai trece la alt app.

Peste 140 de miliarde de mesaje sunt trimise în aplicaţiile asociate Facebook zilnic, iar oamenii re-partajează Reel-uri de aproape 1 miliarde de ori pe zi prin mesaje directe pe Instagram şi pe Facebook. Acum FB vrea să ne lase să ne accesăm inbox-ul lui Messenger direct din aplicaţia Facebook. A introdus şi Community Chat-uri în unele grupuri de Facebook. E clar faptul că Meta vrea să centralizeze utilizatorii care sunt divizaţi între diferitele sale produse, raportând mai mulţi utilizatori pe aplicaţia principală.

Compania a anunţat recent şi conturi cu bifă cu plată după model Twitter. FB vine după 11.000 de concedieri la final de an 2022 şi perspectiva unei casări a proiectului Metaverse, spun gurile rele. Nu ştim foarte clar ce se va întâmpla cu Messenger, dacă inbox-ul ajunge în Facebook. Redundanţa va deveni o mare problemă.

Etichete: , , , ,

Sursa: fonearena