Sony face aluzie la PlayStation 6 şi data sa de lansare în documente oficiale

Scris de | 11 martie, 2023
Sony face aluzie la PlayStation 6 şi data sa de lansare în documente oficiale

În mod surprinzător s-a vorbit mai mult despre PlayStation 6, decât despre PlayStation 5 Pro în ultimul an. Am aflat la un moment dat ca Sony îşi va urma ciclul obişnuit de 7 ani pentru existenţa unei console. Iar azi vine şi o confirmare legată de PS6.

Sony pare a fi indicat recent într-un document data de lansare a viitoarei generaţii de console. E vorba despre un document trimis de către Sony la UK Competition and Markets Authority (CMA), o instituţie din Marea Britanie care trebuie să se pronunţe în cazul preluării Activison de către Microsoft. Sony e printre companiile care se opun achiziţiei şi îşi susţine cazul cu o serie de documente oficiale, unele ajunse în faţa presei.

Pe pagina 9 a documentului e menţionat faptul că Microsoft a declarat că va oferi jocuri Activison şi pe PlayStation până în 2027. Tot acolo apare şi faptul că până când Sony lansează o nouă generaţie de console (lucru care s-ar putea întâmpla în anul… nespecificat ) accesul la titluri Call of Duty ar putea fi revocat de Microsoft. E drept că nu se scrie negru pe alb data, dar e uşor de citit printre rânduri. 2027 (care apare iniţial) e anul favorit pentru acel debut.

Având în vedere că PlayStation 5 a debutat în 2020, ciclul de 7 ani se respectă din nou. Ne întrebăm totuşi cum rămâne cu Playstation 5 Pro sau PS5 Slim, care nu par a se ivi la orizont. Consola originală e încă destul de puternică şi e deja în al treilea an de existenţă, mă rog cu micile modificări ale lui B Chassis şi C Chassis. De văzut ce poate upgrada Sony la consola sa şi ce lecţii va învăţa de la PS5.

Sursa foto

Etichete: , , , , ,

Sursa: Gizchina