PlayStation 6 primeşte o fereastră de lansare, conform unor documente Sony

Scris de | 25 noiembrie, 2022
PlayStation 6 primeşte o fereastră de lansare, conform unor documente Sony

În vreme ce mulţi se întreabă dacă vedem un PlayStation 5 Plus sau Slim în 2023, aşa cum ar fi normal, având în vedere că au trecut 3 ani de la PS5, au început să apară şi primele zvonuri despre PlayStation 6. Un document scăpat chiar de Sony menţionează strategia niponilor.

Documentul respectiv e de fapt axat pe accesul la franciza Call of Duty şi menţionează că Sony se teme că va pierde drepturile contractuale de a publica jocuri din această serie pe consolele PlayStation până ce vine următoarea generaţie. Ei bine aici începe distracţia. Se pare că predicţiile Sony se întind până în 2027, deci atunci va sosi PS6, în linie cu ferestrele de 7 ani trecute între consolele PS de până acum.

În 2027 expiră şi contractul de publishing Activision-Blizzard cu Sony, iar acel colos e deţinut acum de către Microsoft. Gigantul creator al lui Xbox a promis totuşi că îşi va onora toate obligaţiile şi nu va săpa concurenţa. Sony ia totuşi în calcul să rămână fără acces la francize uriaşe, de la Diablo la Call of Duty. Se discută în ultima vreme din nou despre blocarea preluării Activision-Blizzard de către Microsoft, după ce o serie de autorităţi antitrust din UK le-au pus beţe în roate.

Revenind la chestiunea cu 7 ani, mai toţi producătorii respecta acest inerval. Xbox 360 venea în 2005, iar PS3 şi Nintendo Wii la un an după. Apoi am primit Wii u în 2012 şi Xbox One şi PS4 în 2013. PS5 şi Xbox Series X şi S au venit în 2020. Astfel 2027 pare pertinent ca deadline pentru un PlayStation 6.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear