Sony anunţă camera de vlogging ZV-E1, cu senzor full frame

Scris de | 30 martie, 2023
Sony anunţă camera de vlogging ZV-E1, cu senzor full frame

Sony a anunţat o nouă cameră pentru vloggeri, modelul ZV-E1, care vine cu senzor full frame. Este un flagship în cadrul seriei ZV şi e primul model cu senzor full frame din gamă. Foloseşte acelaşi senzor de 12 megapixeli ca şi modelul A7S III şi FX3.

Este un senzor de foarte bună calitate, cu capacitate low light excelentă şi 15 stop-uri de dynamic range. Foloseşte acelaşi procesor de imagine BIONZ XR ca şi celelalte două camere menţionate, care ar trebui să asigure o imagine de o calitate la fel de bună. ZV-E1 face nişte concesii faţă de A7S III şi DX3. Filmează la maxim 4K la 60 FPS în 4:2:2 şi culori 10 bit.

Pe viitor vom primi şi un update care aduce filmare 4K la 120 FPS. Nu are nici heat management aşa bun precum celelalte două camere. Foloseşte un singur slot pentru carduri SD şi are şi un port mini HDMI pentru a scoate video. Fiind o cameră pentru vloggeri începători are şi caracteristici de aşa natură: este mai mică şi mai uşoară, are un inel de zoom dedicat în jurul shutterului şi are modalitate de control pentru ajustare a adâncimii câmpului şi focalizării.

Există şi aspect ratio Cinemascope, unul nou, care pune bare negre în jurul unui cadru 16:9 pentru a crea o imagine 21:9 fără a fi nevoie de editare. Există şi recunoaştere a oamenilor folosind AI şi funcţii precum Multiple Face Recognition, care ajustează deschiderea pentru a permite ca doi oameni să fie în focus. Avem şi auto framing, cu camera care cropuieşte imaginea pentru a ţine subiectul în cadru pe măsură ce el se mişcă.

Auto Microphone va detecta sursele de sunet. De stabiizare se ocupă noul sistem Sony Dynamic Active Mode, care e cu 30% mai eficient decât Active Mode cel standard la a reduce tremuratul camerei. Versiunea body costă 2199 dolari, iar cea cu obiectiv 28-60 mm este 2499 dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena