Motorola edge 40 Pro, lansat astăzi oficial în România și în lume: Preț specificații complete și disponibilitate

Scris de | 4 aprilie, 2023
Motorola edge 40 Pro, lansat astăzi oficial în România și în lume: Preț specificații complete și disponibilitate

Motorola lansează noul edge 40 pro, un smartphone care dispune de procesorul Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm Technologies, certificare IP68 și refresh rate de 165 Hz al ecranului.

Motorola edge 40 Pro oferă o performanță cu 35% mai bună pentru CPU, o performanță cu 25% mai bună pentru GPU și o eficiență energetică cu 40% mai mare decât predecesorul său. Astfel, consumatorii se vor bucura de o experiență mai fluidă, cu aplicații care rulează folosind mai puțină energie și optimizând durata de viață a bateriei. În plus, edge 40 Pro este echipat cu 12 GB RAM LPDDR5X și UFS 4.0, cea mai avansată generație de RAM și stocare, pentru a îmbunătăți viteza și eficiența generală a dispozitivului. Cu 256GB de stocare integrată, există suficient spațiu pentru fotografii, filme, melodii, aplicații și jocuri.

Designul lui edge 40 Pro este creat pentru confort, fiind curbat pe fiecare latură și pe fiecare colț pentru a fi simetric. Dispune de un display fără margini, și de un strat anti-amprente pe partea frontală și sticlă mată anti-reflexie pe partea din spate. În plus, telefonul este protejat de Corning Gorilla Glass Victus împotriva zgârieturilor și a căzăturilor.

De asemenea, device-ul dispune și de rezistență la apă la standard IP68, ce oferă protecție sub apă dulce de până la 1,5 metri, timp de maximum 30 de minute. În plus, display-ul FHD+ pOLED fără margini de 6,67″ vine și cu un refresh rate de 165Hz pentru scrolling, gaming și schimbarea rapidă între sarcini.

Motorola edge 40 Pro este echipat cu încărcare TurboPower de 125W, care oferă energie pentru o zi întreagă în doar șase minute și poate fi încărcat complet în 23 de minute. Cu o baterie de 4600mAh și o eficiență mai mare oferită de procesorul Snapdragon, cu edge 40 Pro poți avea până la peste 30 de ore de energie într-o singură încărcare. De asemenea, suportă un încărcător wireless de 15W (încărcătorul wireless se vinde separat) și power sharing wireless de 5W.

Bateria permite utilizatorilor să se bucure mai mult timp de conținut, iar display-ul pOLED de 6,67 inci, refresh rate-ul de 165Hz, HDR10+ și Dolby Vision ajută la redarea filmelor, emisiunilor TV și a jocurilor.

O experiență mai bună de afișare trebuie completată de o putere audio pe măsură. De aceea, edge 40 Pro este alimentat de Dolby Atmos și difuzoare stereo. Cu cel mai nou smartphone edge, Motorola introduce și Moto Spatial Sound, care transformă sunetul provenit din căști sau din difuzoarele dispozitivului în unul mai bun, indiferent dacă utilizatorii se joacă, ascultă muzică sau vizionează filme.

Sistemul triplu de camere

Cel mai nou smartphone Motorola edge vine cu un sistem triplu de camere de înaltă rezoluție. Camera principală de 50MP cu rezoluție înaltă dispune de focalizare instantanee pe toți pixelii și OIS. Telefonul dispune de 32x mai mulți pixeli de focalizare în comparație cu PDAF-ul tradițional – rezultând o performanță mai rapidă și mai precisă, chiar și în condiții de lumină slabă. edge 40 Pro vine și cu o cameră ultra-wide de 50MP cu Macro Vision și o cameră de portret telefoto de 12MP la 2x, astfel încât utilizatorii să poată surprinde o varietate largă de cadre, de la peisaje la close-up-uri.

Pentru selfie-uri, camera de 60MP cu Snapdragon’s Cognitive Image Signal Processor a lui edge 40 Pro împarte fiecare scenă în diferite segmente. Acest lucru face ca elemente precum cerul, clădirile, peisajele și tonurile pielii să fie optimizate independent pentru o acuratețe mai mare a culorilor și o fotografie mai realistă.

Cu noul edge 40 pro, utilizatorii pot înregistra videoclipuri fie în rezoluție 8K, fie în 4K HDR10+, pentru a îmbogăți culorile imaginilor cu peste un miliard de nuanțe.

În plus, Motorola introduce funcții software pentru hardware-ului camerei, inclusiv noi moduri de filmare video, cum ar fi:

● Video Night Vision: În timpul filmărilor în condiții de lumină slabă, utilizatorii pot comuta la modul Night Vision pentru a obține imagini mai luminoase, cu mai multe detalii, claritate mai bună și culori mai vii.

● Horizon Lock Stabilisation: Pentru pasionații de sporturi extreme, cum ar fi ciclismul montan sau schiatul, această funcție menține imaginile stabilizate și blocate pe orizontală – chiar și atunci când telefonul este rotit până la 360°.

● Video Auto Focus Tracking: Utilizatorii pot activa această funcție pentru a menține subiectul focalizat indiferent dacă se află în mișcare.

● Video Portrait (bokeh): În Video Mode, utilizatorii pot selecta Portret Video, o setare de bokeh, pentru a estompa automat fundalul videoclipurilor. Acesta utilizează un nou algoritm bazat pe AI pentru un fundal armonios, cu un efect moderat de focalizare în spatele subiectului.

Caracteristicile software ale Motorola duc experiența utilizatorului la următorul nivel

Motorola este cunoscută pentru faptul că menține sistemul de operare al dispozitivelor sale cât mai curat posibil. Motorola edge 40 Pro rulează pe Android 13 și vine cu experiențe precum gesturi simple și setări de divertisment cu posibilitate de personalizare conform stilului fiecărui utilizator. În plus, este compatibil cu platforma Ready For, care îmbunătățește experiența de utilizare, fie că este vorba despre gaming pe un ecran mai mare, utilizarea capacităților camerei în întâlnirile online sau conectarea telefonului cu un PC.

edge 40 Pro oferă o suită extinsă de caracteristici de securitate, inclusiv ThinkShield, Moto Secure și Family Space. ThinkShield ajută la menținerea protecției telefonului la fiecare nivel, securizându-l împotriva malware-ului, phishing-ului și a altor amenințări, în timp ce Moto Secure servește drept hub de intimitate și securitate pentru a proteja dispozitivul în aplicații și setări Android și Motorola. Family Space oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea un „spațiu sigur” unde copiii pot învăța și se pot juca. Acest lucru include stabilirea unor limite de timp pe ecran, controlul aplicațiilor care pot fi accesate și chiar crearea mai multor profiluri, astfel încât toată lumea să poată utiliza dispozitivul în modul dorit.

Disponibilitate

motorola edge 40 pro va fi disponibil începand cu 5 aprilie, în rețeaua partenerilor Altex și eMag la un preț recomandat de 4199 RON, în culoarea Interstellar Black. De asemenea, produsul va fi disponibil și în rețeaua Digi.

Etichete: , , , ,