ASUS ROG anunță lansarea gamei ROG Phone 7. Preț și specificații

Scris de | 13 aprilie, 2023
ASUS ROG anunță lansarea gamei ROG Phone 7. Preț și specificații

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat astăzi noua serie de smartphone-uri de gaming ROG Phone 7 în cadrul evenimentului virtual de lansare „For Those Who Dare”.

Seria include modelele ROG Phone 7 și ROG Phone 7 Ultimate, cu platforma mobilă flagship Snapdragon 8 Gen 2, cu sistemul termic avansat GameCool 7 și reglajul special ROG pentru a oferi o experiență excelentă în gaming-ul mobil – și un consum de energie mic. Cheia acestei eficiențe energetice este noul design al camerei de vapori cu ciclu rapid, care crește eficiența disipării căldurii cu până la 168%, permițând seriei ROG Phone 7 să ruleze jocuri la viteză maximă, menținând în același timp temperaturi scăzute.

Pentru a transforma telefonul într-un „cinematograf portabil” puternic, ROG a crescut volumul efectiv al difuzoarelor seriei cu 50% și a tunat sistemul audio în colaborare cu specialiștii audio Dirac. Seria ROG Phone 7 redă un sunet pe 2.1 canale atunci când este atașat noul accesoriu AeroActive Cooler 7 – care integrează un subwoofer puternic.

Seria dispune, de asemenea, de efecte în joc generate de AI, de butoanele haptice AirTrigger care se pot personaliza și de actualizările continue ale setărilor de joc de către echipa ROG Gaming.

Versiunea ROG Phone 7 Ultimate dispune în plus de afișajul matricial unic ROG Vision pe capacul dorsal, iar sistemul termic GameCool 7 este îmbunătățit cu AeroActive Portal. Procesorul este acompaniat de până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5X la 8533 Mbps și o memorie ROM UFS 4.0 de 512 GB, de două ori mai rapidă decât UFS 3.0. De asemenea, este pregătit pentru WiFi 7 (802.11be), care oferă canale cu o lărgime de până la 320 MHz, iar funcționarea în regim Multi-Link înseamnă că jucătorii se pot conecta la diferite benzi de frecvență în același timp.

Grație tehnologiei Qualcomm, telefonul suportă „ray tracing” accelerat hardware. Acest lucru înseamnă că, pentru jocurile suportate, jucătorii se pot bucura de reflexii hiper-realiste – în special pe suprafețele de apă și metal – care adaugă o nouă dimensiune experienței de joc. Toată această putere este îmbunătățită și mai mult cu ajutorul panoului de administrare Armoury Crate, care le oferă jucătorilor cel mai fin control asupra performanței și setărilor.

Seria utilizează un ecran Samsung AMOLED de 165 Hz cu o rată de eșantionare tactilă de 720 Hz și o acuratețe a culorilor Delta E <1 pentru imagini superbe. De asemenea, luminozitatea a fost crescută până la 1500 de niți pentru o vizualizare mai ușoară în aer liber. Imaginile superbe sunt reglate în colaborare cu Pixelworks, companie de top în domeniul procesării vizuale.

ROG Vision este un afișaj color matricial unic pe partea din spate a telefonului. Această facilitate creativă poate reda animații declanșate de evenimente de sistem, cum ar fi încărcarea telefonului, primirea apelurilor, activarea modului X și multe altele. Jucătorii își pot crea chiar și propriile animații personalizate, sporind și mai mult caracterul unic al ROG Phone 7 Ultimate.

Disponibilitate și prețuri

Telefoanele ROG Phone 7 sunt disponibile în România la precomandă prin intermediul distribuitorilor autorizați și a eShop-ului oficial ASUS, la prețuri ce pornesc de la aprox. 5199 de lei (configurația cu 12GB RAM și stocare de 256GB). În cazul modelului ROG PHONE 7 Ultimate disponibil la o dată ce va fi comunicată ulterior prețul pornește de la aprox. 7099 de lei (echipat cu 16GB RAM și stocare de 512GB).

Etichete: , , , , , ,