INTERVIU Jerret West, Chief Marketing Officer, Microsoft Gaming, despre ce înseamnă venirea PC Game Pass în România

INTERVIU Jerret West, Chief Marketing Officer, Microsoft Gaming, despre ce înseamnă venirea PC Game Pass în România

PC Game Pass a sosit oficial în România în luna aprilie, ieșind dintr-o perioadă de preview unde cei curioși au putut testa ceea ce oferă unul dintre cele mai bune și diverse servicii de abonament din gaming. Am avut oportunitatea de a vorbi despre ce înseamnă sosirea unui serviciu oficial de gaming al Microsoft în România și care sunt prioritățile companiei în țara noastră cu Jerret West, Chief Marketing Officer al Microsoft Gaming.

Scris de | 26 aprilie, 2023

Andrei Brîndușescu: Cât de importantă este extinderea în România și în alte noi țări a PC Game Pass? Ați plănuit de mult timp această mișcare?

Jerret West: Este foarte importantă pentru noi. În ultimii ani, ne-am concentrat pe construirea unei experiențe excelente pe PC în toate piețele în care sunt vândute produsele și serviciile Windows. Ținând cont de răspunsul primit și de experiența actuală a consumatorilor în aceste țări, credem că acesta este momentul potrivit pentru a aduce PC Game Pass către noi comunități din jurul lumii. Suntem entuziasmați să lansăm PC Game Pass și în România.

Andrei Brîndușescu: Putem privi această sosire a PC Game Pass în România ca un semn pentru lucruri mai mari pe care le plănuiți aici? Poate chiar suportul oficial Xbox?

Jerret West: Suntem dedicați în încercarea de a extinde bucuria și comunitățile uriașe pe care le include gaming-ul tuturor, iar scopul nostru actual este să aducem PC Game Pass în țările în care serviciile Windows sunt disponibile. Ne bucurăm că putem să facem asta, însă nu avem momentan alte lucruri pe care le putem anunța.

Andrei Brîndușescu: Care sunt așteptările voastre pentru PC Game Pass în noile țări?

Jerret West: Am fost foarte încântați de cererea pe care a avut-o PC Game Pass în perioada de preview în România și în cele 40 de noi piețe în care ne lansăm. Adăugăm întotdeauna îmbunătățiri serviciului și jocuri noi, precum Minecraft Legends, proaspăt lansat pe 18 aprilie, deci ne așteptăm ca mai mulți jucători să se alăture comunității noastre.

Andrei Brîndușescu: Care este viziunea Microsoft pentru PC Game Pass? Credeți că ar putea să fie mai mare decât Xbox Game Pass la un moment dat?

Jerret West: Țelul nostru pentru Xbox Game Pass este de a oferi jucătorilor mai multe alegeri și oportunități de a descoperi și experimenta jocuri, indiferent de platforma pe care se joacă. Pentru gameri, asta înseamnă o opțiune în plus de a se juca cu prietenii lor și de a găsi jocuri noi, la un preț foarte bun.

Andrei Brîndușescu: În ultimii ani, am văzut mai multe servicii de streaming, de diferite tipuri, crescându-și prețurile. În schimb, Microsoft a rămas destul de constant în ceea ce mulți numesc încă ”the best deal in gaming”. Există planuri pentru a crește prețul lui PC Game Pass sau Xbox Game Pass în viitor?

Jerret West: Angajamentul nostru față de jucători rămâne bazat pe alegere și posibilitatea de a face asta la un preț bun. PC Game Pass s-a lansat în România pentru 35 de lei pe lună, iar membrii noi au parte și de o ofertă limitată de bun venit, cu 3 luni la preț de un dolar. În plus, cei care au făcut parte din Insider Pogram, și au avut acces la perioada de preview pentru PC Game Pass, primesc încă două luni gratuite de abonament PC Game Pass, fără să mai facă nimic altceva.

Andrei Brîndușescu: 2023 este un an foarte important pentru Xbox Game Studios. Multe jocuri sunt pregătite să se lanseze în Xbox Game Pass și PC Game Pass încă din prima zi de disponibilitate, unele dintre acestea fiind așteptate de fani de foarte mult timp. Ținând cont de publicul divers al acestor jocuri, cât de important este ca ele să fie accesibile tuturor și inclusive?

Jerret West: Noi, cei de la Xbox, spunem că atunci ”când toată lumea joacă, câștigăm cu toții” și chiar credem asta. Ne concentrăm permanent pe a aduce noi practici și gândiri bazate pe incluziune în tot ceea ce facem. Ne dorim să creăm o comunitate binevoitoare și sigură pentru toți gamerii și credem că acest lucru este critic pentru a avea succes. Gaming for Everyone reprezintă dedicarea noastră de a face din Xbox un loc unde toată lumea se distrează, iar focusul său continuu este de a aduce practici inclusive în tot ceea ce facem, inclusiv în produsele pe care le realizăm.

Andrei Brîndușescu: Gaming-ul handheld pare să treacă printr-o renaștere, cu o mulțime de device-uri de la diferite companii fiind anunțate sau deja lansate în ultima perioadă. În acest context, cât de important devine un serviciu precum Xbox Cloud Gaming și există vreun plan de a-l extinde și pe acesta în mai multe țări?

Jerret West: Suntem concentrați pe realizarea unui serviciu de cloud gaming care funcționează pe o multitudine de device-uri, astfel încât jucătorii să aleagă cum își doresc să se joace. Fie că este pe un dispozitiv mobil, Windows PC, Chromebook, consolă de gaming handheld, sau orice altceva, ne dorim ca jucătorii să aibă posibilitatea de a se juca pe ceea ce este mai comod și mai plăcut pentru ei. În ceea ce privește extinderea, momentan ne concentrăm pe livrarea unei experiențe de gaming excelentă prin PC Game Pass.

Etichete: , , , , , , , ,