Consola Logitech G Cloud a sosit în sfârşit în Europa

Scris de | 17 mai, 2023
Consola Logitech G Cloud a sosit în sfârşit în Europa

Bătălia consolelor portabile se încinge, iar cel mai nou model sosit în Europa este unul axat pe servicii cloud. E vorba despre Logitech G Cloud Gaming Handheld, anunţat în septembrie 2022 şi ajuns abia acum pe teritoriu european.

Produsul a fost disponibil pentru o perioadă în America de Nord şi Taiwan, iar acum este disponibil oficial în Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Spania, Norvegia, Danemarca, Suedia şi Finlanda. Vine la pachet cu bonusuri precum 6 luni de abonament Xbox Game Pass Ultimate. Dispune de un ecran tactil de 7 inch, cu rezoluţie 1080p şi controale tip gamepad.

Logitech G Cloud seamănă cu rivali ca Razer Edge, Ayaneo Air Pro sau chiar Steam Deck şi ROG Ally. Specificaţiile sunt totuşi mult mai modeste, pornind de la procesorul de telefon midrange de acum 2 ani, un Snapdragon 720G, alături de 4 GB RAM şi Bluetooth 5.1. Are şi Wi-Fi 5. Justificarea e faptul că e gândit doar pentru cloud gaming şi nu gaming local. Se axează pe Xbox Game Pass şi GeForce NOW şi poate face streaming de jocuri de pe PC sau consola remote.

Preţul e totuşi piperat, la 350 de dolari, dar îl găsiţi şi la 300 în unele locuri. Logitech i-a adăugat şi unele noutăţi, precum mapare butoanelor virtuale pentru jocurile de mobil touch-bsed, personalizarea de control şi zone moarte, dar şi suport oficial pentru Shadow PC. Acest serviciu îţi permite să „închiriezi” un PC puternic în cloud pnru 30 de dolari pe lună.

Consola se vinde în UE de pe 22 mai la suma de 359 euro.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget